Ημερίδα στην Τρίπολη για την αγροτική παραγωγή και τις επενδύσεις (vid, ph)

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 09:53

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, πραγματοποίησε ημερίδα, την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου με θέμα «την αγροτική ανάπτυξη και την επένδυση σε νέους αγρότες». Μία ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών, των νέων αγροτών και των πολιτών για τα νέα προγράμματα και για τις δυνατότητες που υπάρχουν επαγγελματικά στον αγροτικό τομέα.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος, ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικού τομέα Ηλίας Στρατηγάκος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κώστας Μασσέλος ενώ ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Δημήτρης Θωμάκος απέστειλε γραπτό μήνυμα, λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό. Ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας ήταν ο συντονιστής της συζήτησης.Στη συνέχεια, αναλύθηκαν από τους ομιλητές οι διάφορες τεχνολογικές εξελίξεις γύρω από τον αγροτικό τομέα και οι δυνατότητες που δίνει η πληροφορική αλλά και ζητήματα που άπτονται των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Επίσης τέθηκαν θέματα όπως η σύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό και τη γαστρονομία, η δημιουργία νέων μοντέλων παραγωγής αγροτικών προϊόντων καθώς και η στόχευση σε ποιοτικά και με ελληνικό DNA προϊόντα.

Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν τις δυνατότητες που υπάρχουν εν καιρώ κρίσης στον αγροτικό τομέα αρκεί να υπάρξει στόχευση, όραμα και προσπάθεια συνεχής ώστε η ελληνική αγροτική παραγωγή να είναι ανταγωνιστική.

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από την ημερίδα, καθώς και φωτογραφικό υλικό :
Ε.Τ.