Ιωάννης Ανδριανός: «Ξεκίνησε η προκαταβολή 40% των αποζημιώσεων για τα βερίκοκα και λοιπά πυρηνόκαρπα».

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 15:56

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός σε σχετική ανακοίνωση που πραγματοποίησε γνωστοποίησε την έναρξη της προκαταβολής από τον ΕΛΓΑ του 40% των αποζημιώσεων για τα βερίκοκα και τα λοιπά πυρηνόκαρπα. Αναλυτικά η δήλωση αναφέρει:

«Όπως είχα δηλώσει στις 8/9 ότι η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς θα γίνει στα μέσα του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με νέα ενημέρωση που είχα σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ξεκίνησε η προκαταβολή του 40% των αποζημιώσεων, συνολικού ποσού (προκαταβολών) 580.000 ευρώ για την Αργολίδα, σε δικαιούχους παραγωγούς βερίκοκων και λοιπών πυρηνόκαρπων που επλήγησαν από τους φετινούς παγετούς, βάσει των δηλώσεων καλλιέργειας του ΟΣΔΕ για  το 2020, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.Όσοι παραγωγοί δεν είχαν πληρώσει τα ασφάλιστρά του 2020 και αφού η ζημιά έγινε το 2021 και έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ για το 2021 θα πληρωθούν συνολικά όταν γίνουν οι καταβολές του 60%.

Το υπόλοιπο 60% θα καταβληθεί τους επόμενους δύο μήνες, βάσει των φετινών δηλώσεων καλλιέργειας, οι διασταυρώσεις των οποίων θα γίνουν τον Οκτώβριο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».