Υποψήφιους για το νομό Κορινθίας παρουσίασε ο Θανάσης Πετράκος

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019 09:11

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος παρουσίασε στην Κόρινθο τους πρώτους οκτώ υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου». Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής:

Πολίτες της ΚορινθίαςΣας καλούμε ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες πολιτικές και κομματικές σας τοποθετήσεις να στηρίξετε στις Περιφερειακές εκλογές την παράταξη μας την «Αγωνιστική Συνεργασία»:
Οι υποψήφιοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”:

Διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών γιατί είχαμε και έχουμε διαρκή παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα αλλά και στα προβλήματα της Κορινθίας και όλης της Πελοποννήσου και των πολιτών της με συνέπεια, σταθερότητα, τεκμηριωμένες θέσεις και αγωνιστική στάση.

Δεσμευόμαστε: Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως μέχρι σήμερα στον δημόσιο βίο. Με συνέπεια, σταθερότητα, ειλικρίνεια, αγωνιστικότητα. Γιατί εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι στις εξουσίες.

Να είμαστε δίπλα στους πολίτες σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά τους.

Να είμαστε η φωνή των κινημάτων των αγωνιζόμενων πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να ανατρέψουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες τον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό, ο οποίος δεν δίνει ούτε το 50% των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες και να ανατρέψουμε τις πολιτικές δεσμεύσεις για πάγωμα των πόρων της αυτοδιοίκησης μέχρι το 2023, καθώς οι δημόσιοι πόροι πηγαίνουν για αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων.

Δεσμευόμαστε: Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιες υπηρεσίες. (Μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, διαχείριση απορριμμάτων, Αεροδρόμιο Καλαμάτας , Μαρίνα Ναυπλίου κ.λπ.).

Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία των λαϊκών στρωμάτων με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Να συμβάλλουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ώστε να προχωρήσει η Πελοπόννησος σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση για να γίνουν πραγματικότητα οι ανάγκες των πολιτών της.

Δεσμευόμαστε: Να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη κινημάτων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού. Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να αγωνιστούμε για να αυξηθούν οι πόροι της αυτοδιοίκησης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των πάμπολλων τοπικών προβλημάτων που υπάρχουν στη Περιφέρεια μας. Για έναν δημοκρατικό αναπτυξιακό προγραμματισμό ώστε να υλοποιηθούν με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα τα βασικά έργα υποδομής που θα συμβάλουν σε μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον απλό άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Ένα ριζοσπαστικό σχέδιο δεν μπορεί να σχεδιαστεί και πολύ περισσότερο να προωθηθεί και να υλοποιηθεί χωρίς την άμεση εμπλοκή των εργαζομένων, των νέων, του επιστημονικού δυναμικού, των παραγωγικών φορέων, του λαού της Πελοποννήσου.

Επιδιώκουμε να γίνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ένας θεσμός ανοιχτός και ανατροφοδοτούμενος από την κοινωνία, εγγυητής των κοινωνικών αγαθών και της δημοκρατικής έκφρασης, υποκινητής της κοινωνικής διεκδίκησης, αντίστασης και συμμετοχής, συντονιστής της ανάπτυξης, όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και της κοινωνικής ευημερίας, της προόδου και του πολιτισμού.

Η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι η Πελοπόννησος είναι στις τελευταίες θέσεις και στον Τουρισμό και στην παραγωγικότητα της αγροτικής οικονομίας και με βάση τα στοιχεία της Eurostat, είναι στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά το ΑΕΠ των ευρωπαϊκών Περιφερειών.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κύριοι Δέδες, Μπουντρούκας, Νίκας και Τατούλης ,εκφράζουν παρά τις επιμέρους διαφορές τους, με μικρές παραλλαγές, την ίδια αντίληψη για την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι φορείς και υποστηρικτές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και παράδοσης της περιοχής στις ορέξεις των “εργολάβων” που μυρίζονται χρυσάφι στους λιγνίτες, τα σκουπίδια, τον ήλιο, τον αέρα και τα δημόσια έργα. Που θέλουν τουριστική “ανάπτυξη” με αποικιοκρατικές ρυθμίσεις και αγροτική οικονομία ενταγμένη στις επιδιώξεις τους. Που γλυκοκοιτάζουν τη Ελληνογερμανική Συνέλευση του Φούχτελ και την ίδρυση γερμανικής τράπεζας.

Το ερώτημα που θέτουμε για τις περιφερειακές εκλογές στους πολίτες είναι με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» ή με τους διαχειριστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Πελοπόννησο πέρα από τις όποιες διαφορές τους στον τρόπο άσκησης της εξουσίας.

Μας γνωρίσατε από τότε που ιδρύθηκε ο θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξη, αν έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή. Και αυτό ζητάμε από τους πολίτες της Πελοποννήσου. Να μας στηρίξουν και να είναι βέβαιοι ότι έτσι στηρίζουν το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους. Το μέλλον του τόπου.

Οι υποψήφιοι μας στην Κορινθία επιβεβαιώνουν την αλήθεια των όσων λέμε. Είναι άνθρωποι ακέραιοι και πρωτοπόροι αγωνιστές.

Σήμερα έχω την τιμή να παρουσιάσω τους πρώτους οκτώ υποψηφίους οι οποίοι είναι οι :

1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Από το Κρυονέρι Κορινθίας, αγρότης, ιδρυτικό στέλεχος του Αγρ. Συλλόγου Κορινθίας, πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου στο Κρυονέρι και νυν πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

2. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Από το Κιάτο, έμπορος οπτικών.

3. ΓΙΑΡΜΑΔΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Κατοικεί στην Κόρινθο. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ασχολείται και με αγροτικές καλλιέργειες στην Κορινθία.

4. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ: Γεννήθηκε στο Λουτράκι και δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού.

5. ΚΑΤΑΠΟΔΗ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ: Κατοικεί στο Λουτράκι και είναι καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση.

6. ΚΟΡΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Απόστρατος Συνταγματάρχης του Στρατού Ξηράς. Γεννήθηκε στην Πουλίτσα Κορινθίας, πρώην Δημ. Σύμβουλος στο Δήμο Βέλου-Βόχας.

7. ΞΕΡΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Συνταξιούχος αστυνομικός, κατοικεί στο Ξυλόκαστρο. Επί σειρά ετών συνεργάτης του Αλ. Αλαβάνου.

8. ΡΙΣΚΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ: Συνταξιούχος ,γεννήθηκε στο Λουτράκι και ως συνδικαλίστρια διετέλεσε μέλος του Γ.Σ. της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ.

Κόρινθος 6 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ