Υψηλοί τόνοι αλλά και ομόφωνη απόφαση για τα αδέσποτα στο δημοτικό συμβούλιο

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 23:41

Συζήτηση για τα αδέσποτα έγινε στο τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, με τους τόνους να ανεβαίνουν κατά διαστήματα.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιώργος Λαγός είπε ότι με έγγραφο του Πρωτοδικείου Τρίπολης ο Φιλοζωικός είναι νόμιμος και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ο κ. Παπαδημητρίου να κάνει προσφυγή σε μια ομόφωνη απόφαση.Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου είπε ότι η προσφυγή φέρει τη δική μου υπογραφή. Δεν ήταν άγνωστο για εσάς και τη διοίκηση διότι αυτά είχαν ειπωθεί επακριβώς και στη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου.

Εμείς δεν λέμε παράνομο το φιλοζωικό ως σύλλογο. Παράνομος είναι ότι δεν μπορεί να αναλάβει τέτοιες δράσεις διότι δεν έχει τις προϋποθέσεις.

Είδαμε επίσης ότι έλειπαν στοιχεία και κατατέθηκε κοινή προσφυγή.

Η προσφυγή αυτή κατά το ήμισυ την αποδέχτη για αυτό αναγκαστήκατε να αποσύρετε την 733 απόφαση.

Είμαστε υπέρ της εθελοντικής δράσης, να υπάρχει το όφελος για την τοπική κοινωνία μας.

Έχετε περισυλλέξει ζώα και που τα έχετε πάει;

Ο Δήμαρχος κ. Τζιούμης τοποθετήθηκε και είπε ότι η δράση θα γίνει παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις. Μην λέτε ανακρίβειές κύριε Παπαδημητρίου. Η προσφυγή σας απορρίφθηκε μετά Βαίων και κλάδων.

«Μην ψεύδεσαι. Πρόωρο αλτσχαιμερ έχετε» είπε ο Σωτήρης Παπαδημητρίου, με τους τόνους να ανεβαίνουν και τον Δήμαρχο να λέει «μην ξαναπείς ότι ψεύδομαι ποτέ».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος διάβασε τα πρακτικά ότι «κάνατε μια προσφυγή άλλα αντ΄ άλλων και για αυτό αποσύρθηκε. Μόλις μας ακυρωθεί η πρώτη απόφαση να έρθεις να μας μιλήσεις. Εσείς τα κάνατε μαντάρα με τα αδέσποτα, λυσσάτε. »

«Άρον άρον αποσύρατε την απόφαση» απάντησε ο Σωτήρης Παπαδημητρίου, με την ένταση να παραμένει υψηλή ανάμεσα στα δύο πρόσωπα.

Εν τέλει ομόφωνα έγινε ανάκληση της με αρ. 733/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρίπολης.