Υψηλός ο αριθμός νοσηλειών και κρουσμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Συνάντηση Νίκα με γιατρούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 10:24

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 1.110 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 96.244.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 164, στην Π.Ε. Αρκαδίας 174, στην Π.Ε. Κορινθίας 325, στην Π.Ε. Λακωνίας 83 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 364.Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου- συνολικά 194 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 13 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 14, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 35, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 64 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 20 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 48 (τα 2 στη ΜΕΘ).

Συνάντηση είχε, εξάλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το βράδυ της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, με εκπροσώπους από την διοίκηση του σωματείου ειδικευμένων γιατρών του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου Παναγιώτης Νάνος και Μανώλης Μάκαρης αντίστοιχα, έθεσαν διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και τις ανάγκες σε εξοπλισμό του Νοσοκομείου Καλαμάτας για τις οποίες ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι θα μπουν σε πορεία ικανοποίησης.

Τέθηκε, επίσης, η αναβάθμιση του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε περιφερειακό, με τον Π. Νίκα να δηλώνει ότι ως τέτοιο είναι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, ωστόσο και το νοσηλευτικό ίδρυμα της Καλαμάτας θα βοηθηθεί επίσης από την Περιφέρεια.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης ζήτησε από τα μέλη της διοίκησης του σωματείου των ειδικευμένων γιατρών του νοσοκομείου να μεταφέρουν προς τους συναδέλφους τους γιατρούς και προς το νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό του ιδρύματος, τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη όλων για τον δύσκολο αγώνα που εδώ και δύο χρόνια δίνουν αντιμετωπίζοντας την πανδημία της covid-19.