Εισοδηματική ενίσχυση σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Φωτο: dikaiologitikanews.gr

Μετά από απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Επικρατείας, καθορίζεται η διαδικασία χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης, (ΦΕΚ 779/Β’/2020), σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, των Οδηγιών 85/148/ΕΟΚ και 93/66/ΕΟΚ, οι αρμόδιες υπηρεσίες, τα ποσά, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι προϋποθέσεις χορήγησης, απόρριψης, ανάκτησης αχρεωστήτως καταβληθέντων, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του άρθρου 27, παρ. 2, του ν. 3016/2002 (ΦΕΚ 110/Α΄) .
Δικαιούχοι είναι οικογένειες, καθώς και οι μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, των :
α. Ελλήνων υπηκόων. β.Υπηκόων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).
Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:
α) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και
β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων (3.001,00) ευρώ και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων (4.700,00) ευρώ.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή το φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή. Για τον υπολογισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των προαναφερόμενων εισοδημάτων όλων των μελών της οικογένειας, όπως αναγράφεται στην πράξη διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού εισοδήματος του προηγούμενου φορολογικού έτους για το οποίο ζητείται η εισοδηματική ενίσχυση.



Για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά :
• Αίτηση του δικαιούχου
• Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου διαμονής του δικαιούχου, από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.
• Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου,
• Αντίγραφο της πράξης διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) εισοδήματος Ε1 του φορολογικού έτους που προηγείται του έτους για το οποίο ζητείται η εισοδηματική ενίσχυση, καθώς και της αντίστοιχης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Έντυπο Ε1). Σε περίπτωση έγγαμων ή όσων έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, εφόσον υποβάλλεται ξεχωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος, απαιτείται και από τους δύο συζύγους η προσκόμιση των κατά τα ανωτέρω φορολογικών δηλώσεων και των αντίστοιχων πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου
• Πρόσφατη/ο βεβαίωση ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Οι Ευρωπαίοι πολίτες που δεν έχουν οικογενειακή μερίδα στην Ελλάδα, υποβάλλουν δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει την οικογενειακή τους κατάσταση ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της πράξης συμφώνου συμβίωσης στην αντίστοιχη περίπτωση.
• Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου να διαφαίνεται το ΙΒΑΝ

Οι αιτήσεις για το έτος 2019 θα γίνονται δεκτές έως 15.5.2020 και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες –όσον αφορά τη Βόρεια Κυνουρία- απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2755360000 εως 4.

 

                                    

Προηγούμενο άρθροΕπερώτηση της Κωνσταντίνας Νικολάκου σχετικά με το έργο “Καλαμάτα-Ριζόμυλος”
Επόμενο άρθροΓ. Γεραπετρίτης: “Η μέχρι τώρα εικόνα είναι ότι πηγαίνουμε καλά”