Ισολογισμός – απολογισμός Δήμου Τρίπολης για το 2019 | Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020 22:04

Η έγκριση αποτελεσμάτων χρήσεως ισολογισμού- απολογισμού του Δήμου Τρίπολης για το έτος 2019 “άνοιξε” στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Οι παρατάξεις του Γιάννη Σμυρνιώτη και του Νίκου Τσιαμούλου ψήφισαν “παρών”, ενώ “κατά” ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Γούργαρης.Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ανάλυση με συγκεκριμένα στοιχεία από τον ορκωτό λογιστή κ. Μακρή.

Ο κ.Σμυρνιώτης είπε ότι θα ψηφίσει «παρών», ενώ για εξαιρετική δουλειά από τον  κ. Μακρή μίλησε ο κ.Τσιαμούλος λέγοντας, πως θα ψηφίσει “παρών”. Για μια πολύ καλή δουλειά μίλησε και ο κ.Κατσαφάνας, ενώ ο κ.Βόσνος ανέφερε, πως θα ψηφίσει τον ισολογισμό. Ο κ.Γούργαρης ανέφερε, πως ο ισολογισμός αποτυπώνει μια αντιλαϊκή πολιτική και καταψήφισε το θέμα.

Κατα την διάρκεια της συζήτησης έγιναν αναφορές σε παλιές ανείσπρακτές οφειλές από το 1990 και τέθηκε θέμα για το αν θα διαγραφούν ή όχι. Ο κ.Τσιαμούλος ζήτησε το θέμα να φτάσει στο ΚΕΔΕ, για να υπάρξει μια νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε οι δήμοι να μπορούν, να διεκδικήσουν αυτά τα χρήματα. Η Διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου κα.Αλεξοπούλου ανέφερε, πως έχει ήδη ανατεθεί σε νομικό, ενώ τόνισε πως υπήρχαν ήδη σε δύο οφειλέτες για τους οποίους ο παλιός Δήμος Τρίπολης είχε προχωρήσει σε ενέργειες. Το θέμα της διαγραφής “πάγωσε” καθώς θα πρέπει να υπάρξει γνωμοδότηση του δικηγόρου , για να είναι ξεκάθαρο το τι μπορεί να γίνει.

Τέλος ο κ. Σαμπράκος πρότεινε να δημιουργηθεί ένα μικρό ΕΣΠΑ από το Δήμο με τα διαθέσιμα χρήματα για να τονωθεί η αγορά με ρευστότητα.