Κ.Κόκκορης “Δε γίνεται να κλείνουμε τη ΔΕΗ και να εισάγουμε ρεύμα” (ήχος)

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 10:26

Η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή πρέπει να γίνει ομαλά

Στην πρωινή εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 και στον Μηνά Αρτόπουλο μίλησε ο Κώστας Κόκκορης, με καταγωγή από τις Αραχαμίτες, πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας, μεταλλειολόγος στο επάγγελμα, ο οποίος έχει προχωρήσει σε μία μελέτη που αφορά και την περιοχή της Μεγαλόπολης.Ο κ.Κόκκορης επεσήμανε πως με βιασύνη πηγαίνουμε σε μία μεταλιγνιτική περίοδο και  μάλιστα χωρίς σχέδιο.

Ο μεταλλειολόγος ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η μετάβαση είναι βίαιη και επεσήμανε πως το περιβαλλοντικό αποτύπωμα πρέπει να μετριέται συνολικά.

Θα πρέπει να έχουμε ένα ποσοστό τέτοιο λιγνίτη που θα μας δίνει αυτάρκεια, ενώ οι ΑΠΕ θα πρέπει να αποθηκεύονται.

Ο πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας τόνισε πως δεν έχει ληφθεί μέριμνα να αναπτυχθεί η ζωική και αγροτική παραγωγή στην περιοχή της Μεγαλόπολης με τη δημιουργία ενός φράγματος στον Ελισσώνα, που θα έδινε τη δυνατότητα να αρδευτεί ο κάμπος του λεκανοπεδίου.

Η ΔΕΗ συσσωρεύει ζημιές ενώ οι ανταγωνιστές της συσσωρεύουν κέρδη, επεσήμανε ο κ. Κόκκορης, ξεκαθαρίζοντας πως η προσφορά της ΔΕΗ διαχρονικά στην εθνική οικονομία είναι τεράστια και σήμερα απαξιώνεται και βάλλεται πανταχόθεν.

Η χώρα δεν θα έχει ενεργειακή αυτοτέλεια με τον κατακερματισμό της ΔΕΗ και την απαξίωσή της. Ο λιγνίτης θα πρέπει να υπάρχει στη βάση της παραγωγής που θα μας βοηθήσει να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας σε ρεύμα.

“Δεν γίνεται να εισάγουμε ρεύμα”, αυτό δεν μπορεί να μας τιμά, σημείωσε ο κ . Κόκκορης.

Ο κ.Κόκκορης χαρακτήρισε εθνικό λάθος το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Κόκκορη στο ηχητικό απόσπασμα.