Κ. Λυμπερόπουλος: Είμαστε αντίθετοι με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το Μεγαβούνι

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 18:02

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κίνηση “Σώστε το Μεγαβούνι” και υπογράφεται από τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Δόριζας κ. Λυμπερόπουλο δηλώνεται η αντίθεση των κατοίκων Δόριζας και Βαλτετσίου, στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, για δημιουργία χώρου επεξεργασίας απορριμμάτων στη θέση Μεγαβούνι.

Ειδικότερα επισημαίνεται ότι:«Οι κάτοικοι του Βαλτετσίου και της Δόριζας είναι αντίθετοι με τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης η οποία επιλέγει το Μεγαβούνι ως τοποθεσία για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων.
Όσον αφορά τις επί μέρους δηλώσεις του δημάρχου κ. Παυλή σημειώνεται ότι:
– Η έκταση για την εγκατάσταση της μονάδας δεν έχει χαρακτηρισθεί από το δασαρχείο
– Το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν έχει αποσαφηνιστεί, διότι υπάρχει ένσταση στο Δασαρχείο από ιδιοκτήτες ότι είναι καλλιεργήσιμα τα χωράφια.
– Τα δύο χωριά έχουν λίγους μόνιμους κατοίκους, οι περισσότεροι ζουν στην Τρίπολη και στην Αθήνα όπου και εργάζονται. Ας σταματήσει να μιλά για θέσεις εργασίας ο δήμαρχος της Τρίπολης. Στρατιές ανέργων πέριξ του Μαυροβουνίου δεν υπάρχουν. Είναι φανερό ότι ξένοι εργάτες- πρόσφυγες ή μετανάστες- θα αναλάβουν τις εργασίες.
Οι κάτοικοι επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματος για να ανατρέψουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.
Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος /Εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας Δόριζας»

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνουν ότι περισσότερα για τις θέσεις τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν από την ακόλουθη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/%CE%A3%CE%A9%CE%A3%CE%A4%CE%95-%CF%84%CE%BF-%CE%9C%CE%95%CE%93%CE%91%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%99-1544137065826723/?ref=bookmarks