Κ.Μαρινάκος στη ΔΡΤ: “Αναμένουμε την απόφαση για το ποιο ξενοδοχείο θα λειτουργεί στην Τρίπολη” (ήχος)

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 12:27

“Προσωπική μου εκτίμηση είναι, πως δεν μπορεί να σωθεί η σεζόν”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Μαρινάκος…

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Μηνά Αρτόπουλο φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας (23/03) ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ.Κωνσταντίνος Μαρινάκος.Αρχικά αναφορικά με το ποιο ξενοδοχείο θα παραμείνει ανοιχτό στην πόλη της Τρίπολης, τόνισε: “Οι υποδείξεις που είχαμε ήταν οι κατά τόπους ενώσεις να προτείνουν ξενοδοχεία και όχι να αποφασίσουν. Σε ανοιχτό διάλογο που έγινε με όλους τους συναδέλφους της Τρίπολης, συζητήσαμε προκειμένου να δούμε αρχικά ποιοι είναι διατεθειμένοι να μείνουν ανοιχτοί σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Δυο ιδιοκτήτες ξενοδοχείων λοιπόν μας είπαν πως μπορούν να μείνουν ανοιχτοί και έτσι προτείναμε αυτά τα ξενοδοχεία στο Υπουργείο και αναμένουμε την απόφαση για το ποιο από τα δυο θα μείνει ανοιχτό τελικά”, ενώ συμπλήρωσε: “Θα βγει ανακοίνωση για το ποια ξενοδοχεία θα μείνουν ανοιχτά στην Πελοπόννησο”.

Στην συνέχεια δήλωσε: “Όσα ξενοδοχεία είχαν πληρότητα κάτω του 10% οφείλουν να κλείσουν από σήμερα. Πρέπει να σπεύσουν ταχέως να βγάλουν τους πελάτες από το ξενοδοχείο μέχρι τις 23:00. Όσοι έχουν πληρότητα πάνω από το 10% έχουν περιθώριο άλλες τρεις μέρες μέχρι τις 26 του μήνα για να κλείσουν. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που στεγάζουν προσωπικό ενόπλων δυνάμεων, νοσηλευτικό – ιατρικό προσωπικό, φοιτητές των πανεπιστημίων μας που στεγάζονται με μέριμνα των σχολών τους, αυτά που έχουν εργαζόμενους που δουλεύουν σε κοινής ωφελείας έργα και κάποιες ακόμα περιπτώσεις”

Τέλος δήλωσε: “Προσπαθούμε να ανακάμψουμε, για να δούμε αν μπορούμε να σώσουμε την σεζόν προς τον Ιούνιο. Προσωπική μου εκτίμηση είναι, πως δεν μπορεί να σωθεί η σεζόν”.

Ακούστε την συνέντευξη: