Κ.Μαρινάκος στη ΔΡΤ: “Σχεδόν στο 100% η πληρότητα – Ικανοποιητική η κίνηση στον Δήμο Τρίπολης” (ήχος)

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020 11:19

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης (07/01) στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, όπου και μίλησε για την τουριστική κίνηση στην Αρκαδία τις ημέρες των γιορτών.

«Επικράτησε ένα κλίμα ικανοποίησης από την πλευρά των επιχειρηματιών για τα Χριστούγεννα. Υπήρξε αρκετά υψηλή πληρότητα. Η Πελοπόννησος είναι ένας ελκυστικός προορισμός και λόγω Της απόστασης από την Αθήνα”, ανέφερε μεταξύ αλλων ο κ.Μαρινάκος, ενώ συμπλήρωσε: “Υπήρξε μια νευρικότητα στην αγορά γιατί Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έπεσαν σε καθημερινές μέρες και δεν έδινε την δυνατότητα τριήμερου. Αυτή η αμηχανία ξεπεράστηκε γρήγορα και φάνηκε στην πληρότητα και κυρίως στην ορεινή Αρκαδία, όπου είχαμε σχεδόν 100% πληρότητα τις ημέρες των Θεοφανίων”.Στην ευρύτερη περιοχή του Μαινάλου υπήρξε τουριστική κίνηση και η πλευρά του Φαλάνθου. “Όλο το Μαίναλο είχε την τιμητική του”, υπογράμμισε.

Στην συνέχεια δήλωσε: “Υπήρξε  μια ικανοποίηση.Η αγωνία τώρα εστιάζεται στο τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Το στοίχημα πλέον είναι τα επόμενα σαββατοκύριακα μέχρι τις Απόκριες να κυλήσουν ομαλά με σχετικά μεγάλη ζήτηση, για να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα για τις επιχειρήσεις στο τέλος της σεζόν”.

Αναφορικά με τον Δήμο Τρίπολης και την πληρότητα τόνισε: “Η πόλη της Τρίπολης δεν αποτελούσε ποτέ νούμερο ένα προορισμό. Η κίνηση όμως ήταν ικανοποιητική και στην Τρίπολη, χωρίς να έχουμε βέβαια την ζήτηση που υπήρχε σε χωριά της ορεινής Αρκαδίας”, ενώ συμπλήρωσε: “Οι εκδηλώσεις που έγιναν φέτος στην Τρίπολ, ήταν εκδηλώσεις υψηλού ενδιαφέροντος. Υπήρξαν και κάποιες αστοχίες, αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η πρόθεση και η πολιτικές που θα εφαρμοστούν. Η πρόθεση μέχρι στιγμής είναι θετική απέναντι στον τουρισμό και από Δήμο και από Περιφέρεια. Ο Δήμαρχος Τρίπολης και η ομάδα του το έχει πάρει πολύ ζεστά για να αποτελέσει η Τρίπολη, έναν σημαντικό χειμερινό προορισμό. Αυτά τα πράγματα χτίζονται σε βάθος δεκαετίας”.

Ακούστε την συνέντευξη: