Κ.Μιχόπουλος: “Δυστυχώς για τον τόπο μας κανένα έργο καμία θέση εργασίας”

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 16:02

Η παράταξη μας ΝΕΑ ΑΡΧΗ δεν ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής του κ.Χριστογιαννόπουλου για το 2022, γιατί είναι μία πρόχειρη αντιγραφή των τριών προηγούμενων χρόνων!!!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.Η τοποθέτηση του επικεφαλής Κώστα Μιχόπουλου στο συμβούλιο:

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2022

Κύριοι συνάδελφοι, είναι το τρίτο τεχνικό πρόγραμμα της δικής σας δημοτικής περιόδου, χωρίς κάτι καινούργιο να παρουσιάσετε!!! Είναι μία αντιγραφή των προηγούμενων χρόνων!!!

Είναι ένα πρόχειρο τεχνικό πρόγραμμα χωρίς να δίνει λύσεις σε βασικά προβλήματα του Δήμου.

Χωρίς όραμα και αναπτυξιακή κατεύθυνση για την περιοχή μας!!!

Βρισκόμαστε ιστορικά ως Δήμος στο πιο κρίσιμο σημείο της ύπαρξης του.Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.

Εδώ και δυόμιση χρόνια η παράταξη μας, προσπαθεί με κάθε τρόπο να σας δώσει να καταλάβετε ότι με την μονόπλευρη τακτική σας, δεν ωφελεί κανέναν και δεν ωφελεί πρωτίστως τους πολίτες του δήμου μας .

Κάθε χρόνο και στα τρία τεχνικά προγράμματα συναινούσαμε και με επιφύλαξη τα ψηφίζαμε.

Προτείνοντας παράλληλα κάποια έργα που και εσείς τα βρίσκατε θετικά και σημαντικά για την περιοχή μας.

Ποτέ όμως δεν κάνατε τον κόπο να ασχοληθείτε σοβαρά και υπεύθυνα για το τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια σε αυτό τον τόπο.

Το σημερινό τεχνικό πρόγραμμα που συζητάμε για το 2022, από τον Νοέμβριο μήνα έπρεπε να το είχατε καταθέσει προς ψήφιση!!!

Και που πιστεύαμε όλοι ότι το φετινό πρόγραμμα θα ήταν ένα προοδευτικό – αναπτυξιακό – καινοτόμο πρόγραμμα!!!

Που θα σηματοδοτούσε την πορεία του τόπου μας για την μεταλιγνιτική εποχή.

Το καταθέσατε πριν 10 μέρες να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο μέσο τηλεδιάσκεψης, λες και ήταν μία απλή αίτηση, λες και θα συζητούσαμε παραχώρηση οικογενειακού τάφου σε Νεκροταφείο!!!

Κύριοι το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου είναι κορυφαίο γεγονός, γιατί σηματοδοτεί την κατεύθυνση και το όραμα της εκάστοτε δημοτικής αρχής και αυτό δείχνει ότι εσείς ΔΕΝ είχατε και ΔΕΝ έχετε όραμα για τον τόπο.

Η αναβολή που ζητήθηκε από την πλευρά μας και να γίνει δια ζώσης συζήτηση το θέμα, βγήκατε να δηλώσετε ότι η αντιπολίτευση κωλυσιεργεί το έργο σας.
Αλήθεια ποιο είναι το έργο τα 2,5 χρόνια που είστε στον δήμο ???

Δυστυχώς για τον τόπο μας κανένα έργο καμία θέση εργασίας !!!

Παραλάβατε ένα δήμο με αρκετά εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του, όταν άλλοι δήμοι στην Ελλάδα παραλαμβάνουν μόνο χρέη!!!

Εσείς παραλάβατε έργα και μηχανολογικό εξοπλισμό ενταγμένα όλα σε προγράμματα, με εξασφαλισμένες πιστώσεις πολλών εκατομμυρίων, στο πρόγραμμα Φιλόδημος 3 εκ.

Πρόγραμμα ταπ – τοκ 2 εκ.

Πρόγραμμα λιγνιτόσημο συνολικά Δήμου και Περιφέρειας 20 εκ.
Και άλλα μικρά και μεγάλα έργα σε εξέλιξη.

Αυτό τον Δήμο παραλάβατε!!!

Και δυστυχώς επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά κανένα έργο, καμία θέση εργασίας.

Είστε όμως η μόνη δημοτική αρχή που έχει αυξήσει κατά 20 φορές τα έργα με απευθείας ανάθεση.

Και έχετε αυξήσει τις δαπάνες κατά 10 φορές στα λειτουργικά έξοδα.

Την διαχείριση που κάνετε τα 2,5 χρόνια της θητείας σας στον δήμο, έχουμε όλα τα στοιχεία και θα τα αναλύσουμε κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Επιτέλους σταματήστε την κοροϊδία με τα χωριά του δήμου μας, βάλτε ονομαστικά έργα σε κάθε Δημοτική κοινότητα με αντίστοιχους προϋπολογισμούς, για να γνωρίζει ο πρόεδρος και οι κάτοικοι τι έργο θα γίνει στο χωριό τους .

Η παράταξή μας Νέα Αρχή για το τεχνικό πρόγραμμα του 2022 προτείνει σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο τα παρακάτω αναπτυξιακά έργα, που δίνουν προστιθέμενη αξία και προοπτική για την μεταλιγνιτική πορεία της περιοχής μας και δημιουργούν αρκετές θέσεις εργασίας.

1)Ειδικό πρόγραμμα αυτονομώ και εξοικονομώ χρηματοδοτούμενο από το ταμείο δίκαιης μετάβασης για ολόκληρο τον δήμο , την πόλη και τα χωριά του. Είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία, την οικονομική στήριξη της πόλης και των επαγγελματιών.

2) Δημοτικές κατασκηνώσεις Δυρραχίου και αξιοποίηση του αθλητικού κέντρου.Έργο σημαντικό για το Δυρράχι, θα δώσει ζωή στο χωριό και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

3) Μελέτη και κατασκευή σιδηροδρομικής τουριστικής διαδρομής από σταθμό ΟΣΕ Μεγαλόπολης – Χράνοι – Παραδείσια – Αγία Θεοδώρα. Και Μεγαλόπολη- Αρχαίο Θέατρο έως Καρύταινα, ώστε οι επισκέπτες που φτάνουν μέχρι την Καρύταινα και επιστρέφουν πίσω. Με αυτό τον τρόπο θα έρχονται και στην Μεγαλόπολη.Σε συνεργασία Δήμος και ιδιωτική εταιρεία πρόγραμμα ΣΔΙΤ, το έργο θα είναι το πιο σημαντικό, και θα αποτελεί τουριστική έλξη για την περιοχή μας, με πολλές θέσεις εργασίας.

4) Μελέτη κατασκευή δημοτικού παιδότοπου, έργο απαραίτητο για την μητέρα και το παιδί , δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

5) Μελέτη και κατασκευή Δημοτικού κολυμβητηρίου.Είμαστε από τους λίγους δήμους που δεν έχουμε κολυμβητήριο. Σήμερα μεταφέρονται τα παιδιά σε άλλες πόλεις της περιοχής μας.

6) Μελέτη και κατασκευή θηραματικού πάρκου – σκοπευτηρίου. Σημαντικό έργο για ολόκληρη την Πελοπόννησο με νέες θέσεις εργασίας.

7) Οικιστική αναβάθμιση σε ορεινούς, παραδοσιακούς οικισμούς που μπορεί να υπάρξει μεγάλη επισκεψιμότητα ,και μπορεί να αναβαθμιστούν τα χωριά μας. Με αναπλάσεις, καταλύματα, παραδοσιακές ταβέρνες για να αποτελέσουν τουριστικό προορισμό, χρηματοδοτούμενα 100% στο νέο πρόγραμμα ΤΑΠ- ΤΟΚ.Μιλάμε για τα ορεινά χωριά του δήμου μας Δυρράχι – Άκοβος -Τουρκολέκα -Λεοντάρι –Ίσαρη –Βάστα-Λύκαιο -Άνω Καρυές –Κοτύλιο – Καρύταινα –Ζώνη- Λυκόχια.

8) Στήριξη στον πρωτογενή τομέα με μελέτη για την δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου στα εγκαταλειμμένα εδάφη της ΔΕΗ έργο σημαντικό για την παραμονή του αγροτικού και κτηνοτροφικού πληθυσμού στην περιοχή μας.

9) Αξιοποίηση του Αρδευτικού κάμπου Καρύταινας, υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες, να ενταχθεί σε πρόγραμμα του υπουργείου Γεωργίας.Έργο απαραίτητο για την μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη.

10) Έργα αθλητισμού, ανακατασκευή του ανοικτού σταδίου και αναβάθμιση της πίστας Moto cross, με πίστα αυτοκινήτου.

Έτσι σας προτείνουμε να το πάρετε πίσω το τεχνικό πρόγραμμα του 2022 και από κοινού μαζί με όλους τους συναδέλφους, δημιουργώντας ομάδα εργασίας μαζί με την τεχνική υπηρεσία του δήμου να καταρτιστεί ένα τεχνικό πρόγραμμα για την πόλη και τα χωριά που θα δίνει λύσεις και θα δημιουργεί θέσεις εργασίας για την μεταλιγνιτική εποχή.

Αν για άλλη μία φορά δεν ακούσετε και δεν συμπεριλάβετε τις καινοτόμες προτάσεις μας ,ο οικονομικός μαρασμός και η ερημοποίηση της περιοχής μας, θα είναι αποκλειστικά δικό σας έργο !!! Κύριοι της δημοτικής αρχής.

Για την παράταξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Ο επικεφαλής
Κώστας Μιχόπουλος