Κ.Νικολάκου στη ΔΡΤ: “Ο Γόντικας έχει μετατραπεί από λιοντάρι σε ήρεμο γατάκι – Είναι το δεκανίκι του Νίκα” (ήχος)

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020 11:19

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Τετάρτης (04/11) η πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης του Πέτρου Τατούλη κα.Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Αρχικά η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στα κρούσματα της Μεσσηνίας και τον προβληματισμό, που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. “Η έξαρση που υπάρχει την τελευταία εβδομάδα είναι πολύ μεγάλη. Δεν ξέρω, αν θα πρέπει σε επίπεδο χώρας, να βάλουμε το θέμα της οικονομίας μπροστά ή να ακούσουμε τους επιστήμονες που μιλούν για ολικό lockdown”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε: “Οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόλυτη απόγνωση. Τα πράγματα είναι σοβαρά. Δεν βλέπω, ότι υπάρχει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, που θα μας βγάλει από αυτή την κατάσταση με τις λιγότερες ζημίες”.Στην συνέχεια μιλώντας για τις μηνύσεις, που έχουν γίνει στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκο Γόντικα, τόνισε: “Η πρώτη μήνυση έγινε, όταν ακούστηκε, πως διοικούσαμε με κοριούς. Έχει φτάσει η ώρα, να μάθουμε όλοι, τι γινόταν με αυτόν τον κοριό. Ο κ.Τατούλης είχε πει δημόσια, πως πρόκειται για έναν παλιό μηχανισμό”, ενώ πρόσθεσε: “Για το θέμα αυτό δεν έχω πει ακόμα την τελευταία μου κουβέντα. Αναμένω την απόφαση, για το τι έγινε τελικά με αυτό το ζήτημα. Και η ίδια η Αλειφέρη έχει την ευθύνη όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία, να ενημερώσει για το τι έγινε”.

Παράλληλα δήλωσε: “Ο κ.Γόντικας έφτασε σε σημείο να πει και για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Η συμπεριφορά του στο σύνολο της, πραγματικά μου κάνει εντύπωση και γι αυτό διαχωρίζω πλήρως το κόμμα από τον κ.Γόντικα. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να έχει αναλάβει εδώ και ενάμιση χρόνο η νέα Περιφερειακή Αρχή και να συνεχίζει να διαβάλλει τον Πέτρο Τατούλη”.

Η κα.Νικολάκου αναφέρθηκε στην συνέχεια στις τελευταίες εκλογές και στην Περιφερειακή Αρχή Νίκα, δηλώνοντας: Ήταν ηρωικές εκλογές για εμάς το 2019 με όλα τα κόμματα να είναι απέναντι μας με μένος. Οι πολίτες μας έδωσαν στον πρώτο γύρο δύναμη”, ενώ συνέχισε λέγοντας, πως ο κ.Νίκας οφείλει να βρει τον βηματισμό του, για να διοικήσει με δημοκρατικό τρόπο. “Ο κ.Νίκας πρέπει να αντιληφθεί, πως ο Πέτρος Τατούλης έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία και να μην ακούμε φράσεις σαν αυτές που λέει.

“Κάτι δεν μου αρέσει στον τρόπο που διαχειρίζονται τα δημόσια έργα και τους διαγωνισμούς. Μέσα σε δέκα μήνες έχουν δώσει πολλές συμπληρωματικές συμβάσεις και πολλές παρατάσεις και πρέπει να το δουν αυτό. Ο Περιφερειάρχης είχε προεκλογικά σηκώσει σημαία, πως δεν θα δίνει παρατάσεις κτλ”, δήλωσε η πρώην Αντιπεριφερειάρχης, ενώ επανερχόμενη στον Νίκο Γόντικα, ανέφερε: “Ο Γόντικας έχει μετατραπεί από λιοντάρι σε ήρεμο γατάκι. Τον θυμάμαι στις οικονομικές επιτροπές – επί θητείας μας – να είναι ωρυόμενος. Τώρα δεν ασχολείται ούτε με τις παρατάσεις του κ.Νίκα ούτε με τίποτα. Αρνούμαι να πιστέψω, πως υπάρχει πολιτική συναλλαγή μεταξύ του ΚΚΕ και του Νίκα, αλλά από αυτά που βλέπω – και τον διαχωρίζω από το κόμμα – ο κ.Γόντικας αποτελεί το δεκανίκι του Νίκα”.

Για την Πελοπόννησος ΑΕ τόνισε: “Έχουμε ένα πολύ χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο. Από πουθενά δεν προέκυψε κατάχρηση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος”, ενώ πρόσθεσε, πως θα είναι μεγάλο λάθος, αν κλείσει η αναπτυξιακή. “Πως επί έξι χρόνια οι ίδιοι ορκωτοί λογιστές δεν είχαν εντοπίσει κανένα πρόβλημα και ξαφνικά το 2019 εντοπίζουν πρόβλημα; Ζητάμε απαντήσεις” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφέρθηκε στην προγραμματική για τα μονοπάτια, υπογραμμίζοντας, πως τα όσα λέγονται δημόσια δεν είναι αλήθεια, ενώ ξεκαθάρισε, πως η ίδια είναι περήφανη για τον τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά της και πως μπορεί να κοιτάει τους πολίτες στα μάτια.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: