Κ.Παπανάτσιου στη ΔΡΤ: “Μειώνουμε δραστικά τον ΕΝΦΙΑ για τη φετινή χρονιά” (ήχος)

Πέμπτη, 20 Ιούνιος 2019 14:09

H υφυπουργός Οικονομικών και υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης.

Η κα. Παπανάτσιου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των αδύναμων και την ανόρθωση της οικονομίας – Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης:  • Μια από τις δεσμεύσεις μας είναι πως στους ορεινούς Δήμους – όπως είναι και ο δικός σας – θα έχουμε μεγαλύτερη επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.Πρόθεση μας είναι εκτός από τους ορεινούς Δήμους να βάλουμε και όλες τις ορεινές περιοχές στην μεγαλύτερη επιδότηση.
  • Με τις 120 δόσεις δώσαμε τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν μικρές δόσεις, για να αντιμετωπίσουν – δίνοντας λίγα χρήματα – τα χρέη τους.
  • Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να γυρίσουμε πίσω στη βάσανο του Διεθνούς Νομισματικο Ταμείου. Τα μέτρα που φέραμε ήταν κοστολογημένα και μπορούν να παραμείνουν. Δεν είναι παροχές. Να μας πει ο κ.Μητσοτάκης που θα βρει τα χρήματα για να κάνει τα όσα λέει. Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Το 80% των φόρων μπήκαν μέχρι το 2014. Εμείς σιγά – σιγά επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα.
  • Για εμάς ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας κακός φόρος με πολλά προβλήματα. Μπορεί να τον υλοποιήσαμε αλλά έχει στρεβλώσεις. Τώρα οι πολίτες θα δουν μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ στις μικρές περιουσίες της τάξεως του 30%. Το 2020 θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις. Οι μειώσεις θα είναι προοδευτικές, ενώ η ΝΔ μιλά για μείωση 30% σε όλες τις περιουσίες. Μας εμπαίζουν.
  • Τα χρήματα από την επιστροφή φόρου -αν είναι εφικτό – θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε μέχρι 30 Ιουνίου.
  • Ξεκινούν τα ηλεκτρονικά βιβλία, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για να γίνει ηλεκτρονική τιμολόγηση σε ότι έχει σχέση με το κράτος (ότι πρέπει να τιμολογούν ο πολίτες με το κράτος)

Ακούστε την συνέντευξη: