Κ. Τζιούμης: Η παράταξή μας στηρίζει τον πρωτογενή τομέα

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 11:13

Ο υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης, επικεφαλής της παράταξης «Τρίππολη αύριο», Κώστας Τζιούμης, σχετικά με τη ντόπια παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα αναφέρει:

«ΝΤΟΠΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ-Πλούτος τα προϊόντα μας.Ο Δήμος Τρίπολης έχει περιοχές που παράγουν μοναδικά προϊόντα, ποιότητας εξαιρετικής, ικανά να σταθούν σε διεθνείς αγορές και να εξασφαλίσουν αξιόλογο εισόδημα στους παραγωγούς τους.

Ο κάμπος της Τεγέας, η πεδιάδα της Μαντινείας, το περίφημο «Αργόν Πεδίον» της αρχαιότητας, το μικρό αλλά πλούσιο οροπέδιο του Φαλάνθου, ο Δήμος στο σύνολό του, μπορούν να στηριχτούν (και) στον πρωτογενή τομέα.

Τα κρασιά μας, με κορυφαίο το μοσχοφίλερο, η πατάτα, τα σκόρδα, το κεράσι, τα μήλα, το μέλι και άλλα προϊόντα μας, μαζί με τα κτηνοτροφικά, είναι περιζήτητα. Αρκεί να μην … πνίγονται στην πρώτη νεροποντή, αρκεί οι παραγωγοί μας να καθοδηγηθούν και να βοηθηθούν για το πώς λειτουργεί σήμερα η Αγορά, για το πώς ο ιδρώτας τους θα πιάσει τόπο.

Η παράταξή μας θα στηρίξει κατά προτεραιότητα τον πρωτογενή τομέα, τους ανθρώπους που μοχθούν σ’ αυτόν και πραγματικά παράγουν, τα δικά μας προϊόντα».