Κ. Τζιούμης: “Είμαστε δίπλα σας” – Μέτρα στήριξης των επαγγελματιών της πόλης

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020 14:56

Μέτρα στήριξης των επαγγελματιών της πόλης με μειώσεις σε δημοτικά τέλη και πρόστιμα και παράταση προθεσμίας για τακτοποίηση οικονομικών υποχρεώσεων, ανακοίνωσε  σήμερα ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020.

Ο Δήμαρχος προέβη στις εξής ανακοινώσεις:“Ο Δήμος Τρίπολης, η παρούσα Δημοτική Αρχή, θεωρεί χρέος της και προσπαθεί πάντα να είναι δίπλα στους δημότες, κοντά σε κάθε επαγγελματική τάξη, σε κάθε κοινωνική ομάδα. Κάνει ότι μπορεί, ώστε να συνδράμει σε δύσκολες εποχές. Γιατί η κρίση είναι ακόμη εδώ…

Για τους επαγγελματίες, ιδιαίτερα, του τόπου μας και έχοντας γνώση των προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής στενότητας της ντόπιας αγοράς – με τελευταίο χτύπημα  την ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων αλλά και το γενικότερο πάγωμα της αγοράς – έχουμε ήδη λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη τους, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:

α) Μειώσαμε τα ενοίκια των καταστημάτων που μισθώνει ο Δήμος σε επαγγελματίες, κυρίως τα υψηλά.

β) Μειώσαμε κατά 30% τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στους συνεπείς ενοικιαστές.

γ) Μειώσαμε σημαντικά τα πρόστιμα για  μία σειρά παραβάσεων, στις οποίες υποπίπτουν προπαντός, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ενδεικτικά το πρόστιμο για παραβίαση του  ωραρίου μουσικής ορίστηκε σε 200 ευρώ αντί για 500 ευρώ κλπ.-ελπίζουμε βέβαια και ζητούμε από τους καταστηματάρχες  να μην παραβιάζουν ούτε κατ’ ελάχιστο το ωράριο αυτό σεβόμενοι τους συμπολίτες  και όχι…. φοβούμενοι το πρόστιμο.

δ) Παρατείνουμε την προθεσμία πληρωμής οικονομικών προς το δήμο, υποχρεώσεων.

ε) Μειώσαμε κατά 50% τα τέλη για το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο.

Τα μέτρα αυτά, βέβαια, αφορούν κυρίως επαγγελματίες που σχετίζονται με το Δήμο, ιδιαίτερα δε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πρόθεση μας είναι η μείωση των δημοτικών τελών για όλους τους επαγγελματίες ,ει δυνατόν και για όλους τους δημότες μας, εφόσον το νοικοκύρεμα, των οικονομικών του Δήμου το επιτρέψει – παράλληλα, φυσικά, με τις γενικότερες συγκυρίες.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεση των θεσμικών οργάνων των επαγγελματιών, περιμένουμε προτάσεις και παρεμβάσεις τους, με κοινό στόχο και επιδίωξη την στήριξη και του τελευταίου επιχειρηματία και του τελευταίου εργαζομένου.

Είμαστε δίπλα σας – όχι απέναντι σας.”

Κώστας Τζιούμης