Κ. Τζιούμης: “Είναι ανάγκη να επανέλθει η κανονικότητα, χρειάζεται συνεννόηση” (ήχος)

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 11:25

Με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 11 Ιουλίου, ο κ. Κώστας Τζιούμης, μίλησεε στην εκπομπή “Βουτιά στην ενημέρωση και την ψυγαγωγία” του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης, με τον Μηνά Αρτόπουλο και τον Αργύρη Καρδαρά, σχολιάζοντας τα θέματα που συζητήθηκαν.

Ο κ. Τζιούμης, επανέφερε το θέμα της προκαταβολής στους προέδρους των χωριών προκειμένου να υλοποιηθούν μικρά έργα στα χωριά. Ο αρχηγός της παράταξης, Τρίπολη.. Αύριο, τόνισε πως είναι ανάγκη να επανέλθει η κανονικότητα.Τη σημαντικότητα της συμμετοχής στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος και την καθυστέρηση και απουσία του Δήμου Τρίπολης έθεσε χθες η παράταξη του κ. Τζιούμη. Ενώ αναφορικά με το θέμα των μεταρρυθμίσεων που θα επιφέρει ο “Κλεισθένης”, ήταν υποχρεωσή μας να γίνει μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, προκειμένου όλο το Συμβούλιο να τοποθετηθεί”. 

Ένα ακόμα θέμα που επισήμανε είναι “τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου έχουν εγκαταλειφθεί από τη Διοίκηση του κ. Παυλή, όπως είναι το Μουσείο Δασικής Ιστορίας”. Στη συνεντευξή του τόνισε ότι είναι αναγκαίο η αντιπολίτευση να επισημαίνει τις παραλείψεις και τα λάθη για να επιβοηθάται η Διοίκηση αλλά και να ελέγχεται.

Σχολιάζοντας το θέμα για τις εργασίες στο Μεγαβούνι δήλωσε ότι “τα έργα έχουν σταματήσει, είχαμε επισημάνει στο Δήμαρχο από το Μάρτιο να επιβεβαιώσει να μην υπογραφεί συμβαση με εργολάβο στο Μεγαβούνι, αν δεν έχουν λήξει όλες οιδικαστικές αντιδικίες. Δεν θα δεχτούμε να πληρώσουν οι πολίτες την καθυστέρηση. Είναι λογικό, ο εργολάβος να θέλει αν πληρωθεί εφ’ όσον απασχολούνται τα μηχανήματά του εκεί κι ας μην δουλεύουν”.

“Τραγικά τα λάθη που έχει κάνει η διοίκηση του κ. Παυλή στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων. Δεν ψηφίζουμε και δεν νομιμοποιούμε περιβαλλοντικά εγκλήματα”. Τόνισε, ότι δεν είναι λύση να μεταφέρονται από τα χωριά στον Άγιο Βλάση.

“Έχουν γίνει τέσσερα χρόνια τεράστια λάθη”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιούμης καυτηριάζοντας κατά τα λεγόμενα του τα κακώς κείμενα της Δημαρχείας, το σεναρίο της μη υπάρχουσαν εναλλακτικής λύσης στο θέμα των σκουπιδιών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Τέλος, κατηγόρησε τη Δημαρχεία για αδυναμία Διοιίκησης, ανευθυνόητα και απουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο. “Πάρα πολλές φορές έχουν καταλάβει ότι δεν έχουν πλειοψηφία και αμέσως αποσύρουν τα θέματα λόγω απουσίας, όταν λείπει ο Δήμαρχος δεν παίρνουμε απαντήσεις από κανέναν”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό με τα όσα δήλωσε ο Κώστας Τζιούμης: