Κ.Τζιούμης: “Καμία πληροφόρηση μέχρι και σήμερα για μεταφορά προσφύγων – μεταναστών στην Τρίπολη”

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 20:38

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης θέλησε στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης να μεταφέρει στο σώμα την δική του πληροφόρηση για το θέμα της μεταφορά προσφύγων – μεταναστών στην Τρίπολη, που εμφανίζεται ως δεδομένο σε διάφορα δημοσιεύματα.

Ο κ.Τζιούμης ξεκαθάρισε, πως από τις επαφές που έχει κάνει (μέχρι και σήμερα) δεν έχει τέτοια πληροφόρηση για πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων στην Τρίπολη, ενώ ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορα, πως ο Δήμος Τρίπολης έχει σηκώσει το βάρος που του αναλογεί.Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ανέφερε: “Μέχρι και σήμερα ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Περιφέρεια έχουμε κάποια πληροφορία, πως υπάρχει πρόθεση να έρθουν μετανάστες – πρόσφυγες στην Τρίπολη. Όπου μίλησα μου είπαν πως δεν υπάρχει τέτοια πληροφορία. Με όποιον μίλησα, του επανέλαβα, πως εμείς φιλοξενούμε ήδη πρόσφυγες με το πρόγραμμα ESTIA και δεν δεχόμαστε να φιλοξενήσουμε άλλους.Έχουμε πιάσει το πλαφόν. Όταν όλες οι περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας πάρουν πρόσφυγες και μετανάστες σε ποσοστό που να αναλογεί στο 1% του πληθυσμού τους εδώ θα είμαστε να το ξανασυζητήσουμε. Ξέρω πάντως πως όταν θα είναι να δημιουργηθεί κάπου μια κλειστή δομή ,θα προηγηθεί διαβούλευση με τις τοπικές αρχές Είμαστε σε επαγρύπνηση”.

Στην συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Γιάννης Σμυρνιώτης, δήλωσε: “Ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν νομίζω πως θα υπάρξει διάλογος, παρά μόνο μια απόφαση. Καλό είναι εμείς να πιέσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, προκειμένου οι επιπτώσεις για την περιοχή μας  να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνες. Δεν νομίζω, πως θα ανακοινωθεί κάτι, παρά μόνο το τελικό αποτέλεσμα”.