Κ. Τζιούμης: Κριτική στη Δημοτική Αρχή για ΚΕΔΗΤ, Πάσχα, πρόστιμα και κυκλοφοριακή μελέτη (vid)

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 15:16

Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν 450χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για τις χωματερές σε Άγιο Βλάση και Αγία Τριάδα

Για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης μίλησε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Τζιούμης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε τη Μεγάλη Δευτέρα.Ο κ.Τζιούμης άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή για τα θέματα που αφορούν στον οικονομικό έλεγχο της ΚΕΔΗΤ, για τις εκδηλώσεις του Πάσχα, για την κυκλοφοριακή μελέτη, για τις περικοπές στην πάγια προκαταβολή των Προέδρων των χωριών αλλά και για τα πρόστιμα, ύψους 450 χιλιάδων ευρώ που καλείται να πληρώσει ο Δήμος και κατ’ επέκταση οι πολίτες για τις παράνομες χωματερές σε Άγιο Βλάση και Αγία Τριάδα.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης για την ΚΕΔΗΤ σημείωσε πως έχουν περάσει δύο χρόνια και δεν γνωρίζουν τι έχει συμβεί στην Δημοτική Επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση και χρωστά πολλά χρήματα, τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στο ΙΚΑ και σε προμηθευτές. Σημείωσε δε πως ως παράταξη έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει η επιχείρηση ώστε να αυξηθούν και τα έσοδά της.

Για την πάγια προκαταβολή των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων ανέφερε πως έγινε περικοπή με απόφαση του Δημάρχου, κάτι που πρέπει να επανεξεταστεί, γιατί οι Πρόεδροι δεν θα μπορούν με τα 500 ευρώ να κάνουν τίποτα στα χωριά.

Για την κυκλοφοριακή μελέτη σημείωσε πως είναι ελλιπής και δεν υπάρχει μέριμνα σε αυτή για θέματα, όπως το Πανεπιστήμιο, ο ΟΑΕΔ, τα σχολεία, οι ποδηλατόδρομοι και άλλα ζητήματα ενώ ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη και η απόφαση που αφορά στην μίσθωση χώρων στάθμευσης και έτσι θα δημιουργηθούν προβλήματα και στην εφαρμογή της μελέτης. Μία μελέτη που πρέπει να επανεξεταστεί.

Ακόμα μίλησε για τα πρόστιμα για τις δύο χωματερές που έχουν δημιουργηθεί σε Αγία Τριάδα και Άγιο Βλάση και επεσήμανε πως αυτά μετακυλίονται στους πολίτες και δεν είναι λίγα, αλλά φθάνουν τις 450 χιλιάδες ευρώ.

Τέλος για τις εκδηλώσεις του Πάσχα τις χαρακτήρισε ακριβές, ενώ δήλωσε πως μέχρι τώρα έχει διαπιστώσει πως δεν υπάρχει και συμμετοχή του κόσμου σε αυτές και ζήτησε να γίνουν αλλαγές που θα προσελκύσουν κοινό και από άλλες πόλεις.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Τζιούμη στο βίντεο.