Κ. Τζιούμης: «Μένουμε Τρίπολη-Ενισχύουμε τις τοπικές επιχειρήσεις»

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 19:54

Στο κέντρο της Αρκαδικής πρωτεύουσας περιηγήθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, έχοντας την ευκαιρία να μιλήσει από κοντά με επιχειρηματίες εστίασης και πολίτες, για το άνοιγμα καταστημάτων του συγκεκριμένου κλάδου. Ο κ. Τζιούμης έλαβε υπόψη τους όλα όσα ειπώθηκαν από τους καταστηματάρχες, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Τρίπολης, η Δημοτική Αρχή στηρίζει τις πρωτοβουλίες για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:«Στο κέντρο της Τρίπολης, όπου συνομίλησε με πολίτες, αλλά και επιχειρηματίες εστίασης, πήγε το μεσημέρι της Τρίτης (26/5/2020) ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης. Η δημοτική αρχή της Τρίπολης έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην επιτυχημένη επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, πάντοτε στο πλαίσιο που ορίζεται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος άκουσε όσα του μετέφεραν οι πολίτες, αλλά και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, ενώ σε όλους τους τόνους κατέστησε σαφές ότι πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες, προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα και αντιπαραθέσεις.

Από την πρώτη στιγμή, η Δημοτική Αρχή στηρίζει τις πρωτοβουλίες για ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, ειδικότερα την δύσκολη περίοδο επιβολής των μέτρων λήψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού COVID-19, και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να ενισχύσει τις προσπάθειες για την επιτυχημένη επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης.

Η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων γίνεται με βάση τα προβλεπόμενα στη σχετική τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό τη διευκόλυνση αυτής της επανεκκίνησης σεβόμενοι όμως την καθημερινότητα και τις ανάγκες του συνόλου των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και πρωτίστως όλων των δημοτών μας.

Σε περιπτώσεις, που δεν θα καταστεί η δυνατή η ανάπτυξη επιπλέον τραπεζοκαθισμάτων, προβλέπεται μείωση δημοτικών τελών.».