Κ.Τζιούμης: “Μιλάμε πάντα για έργα που ήδη γίνονται και όχι για ιδέες που θα υλοποιηθούν στο μέλλον” (vid)

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 21:48

Στη 14η διαδικτυακή του επικοινωνία με τους δημότες της Τρίπολης ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, αναφέρθηκε σε διάφορα έργα που έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται στο Δήμο, τόσο εντός του αστικού ιστού, όσο και στα χωριά.

Μίλησε αναλυτικά για τις αναπλάσεις πλατειών, όπως η Κεντρική Πλατεία της Τρίπολης, η πλατεία Μπασιάκου, η πλατεία Ριζών, η πλατεία στο Συνοικισμό Κολοκοτρώνη και σημείωσε πως “εμείς μιλάμε πάντα για έργα που ήδη υλοποιούνται και όχι για ιδέες που θα γίνουν έργα στο μέλλον”.Ο κ. Τζιούμης αρχικά στην διαδικτυακή του επικοινωνία με τους δημότες αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που έχουν γίνει και αφορούν στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, όπως η φωταγώγηση του Δικαστικού Μεγάρου με μορφές του Αγώνα, τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης των συλλεκτών Γαϊτάναρη και Ντόλκα, ενώ μίλησε και για άλλες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν στην πορεία.

Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθεις που κάνουν για να μην προχωρήσει η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης υπολειμμάτων για ζωοτροφές στο Αθήναιο και τόνισε πως θα ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο, ώστε να μην γίνει η εν λόγω μονάδα, που βρίσκεται πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό του Αθήναιου και της Μαρμαριάς.

Ακόμα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτών, μίλησε για τις ασφαλτοστρώσεις που γίνονται σε δρόμους εντός της πόλης, αλλά και για τις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία των χωριών του Δήμου, καθώς και για τις παρεμβάσεις του για να λάβουν αποζημίωση οι πληγέντες παραγωγοί αγροτικών προϊόντων.

Ο Δήμαρχος Τρίπολς μίλησε επίσης για τα έργα που θα γίνουν στο δρόμο προς το Πανεπιστήμιο, για την δημιουργία του ψηφιακού Μουσείου στην Τρίπολη, του Μουσείου Γρηγόρη Λαμπράκη στην Κερασίτσα, καθώς και για το Μουσείο Ελιάς και Σιδηροδρόμου στο Ελαιοχώρι. Τόνισε δε πως θα γίνουν παρεμβάσεις και σε ήδη λειτουργούντα μουσεία, όπως το Μουσείο Παπαναστασίου.

Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε και στο θέμα των αδέσποτων καθώς και στους λόγους που τους οδήγησαν να μην λειτουργήσουν τις κατασκηνώσεις στο Παράλιο Άστρος.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Τζιούμη στο βίντεο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε σημαντικά έργα στην πόλη και στα χωριά μας» 

Για 14η συνεχόμενη φορά, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή (27/6/2021), δίνοντας απαντήσεις που τέθηκαν από δημότες.


Ο Δήμαρχος αρχικά ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις και καλό καλοκαίρι σε όλα τα παιδιά που τελείωσαν τα μαθήματά τους.
Παράλληλά, κάλεσε τους δημότες που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστούν, να εμβολιαστούν, για να αφήσουμε πίσω, το γρηγορότερο δυνατόν, την πανδημία.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2021 – Ο Δήμαρχος μίλησε για ένα εξαιρετικό πολιτιστικό γεγονός που έλαβε χώρα το Σάββατο (26/6/2021) στην Τρίπολη, με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Γιώργου Γαϊτανάρη και της Ιώς Ντόλκα στο Πνευματικό Κέντρο, μία έκθεση που έχει λάβει πανελλαδική προβολή.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα εξελιχθεί μέσα στο 2021.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΟ – «Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αντέδρασε με απόφαση του και εμείς θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για να μην λειτουργήσει αυτή η μονάδα».

ΕΡΓΑ – «Δημοπρατήθηκε η πλατεία Αγίου Βασιλείου, ανοίχθηκαν οι προσφορές, θα προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος και στόχος είναι πριν το τέλος του 2021 να ξεκινήσει αυτό το εμβληματικό έργο που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης, δημιουργώντας ένα νέο σημαντικό τοπόσημο.
Παράλληλα, δημοπρατήθηκε η Πλατεία Μαντινείας – Μπασιάκου, πιστεύουμε ότι πριν το τέλος του 2021 να ξεκινήσουν κι εκεί οι εργασίες, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων περίπου τον 1,5 χρόνο.
Η πλατεία Συνοικισμού Κολοκοτρώνη προχωρά σε αυτό το όμορφο προάστιο της πόλης.
Μέσα στο μήνα αυτό, έχουμε προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης για τις πλατεία των Ριζών και σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος.
Προχωράμε στην κατάθεση πρότασης στο πρόγραμμα ΤΑΠΤοΚ για την ανάπλαση των χώρων των μνημείων στο Λεβίδι και ανάπλαση του κεντρικού δρόμου στη Νεστάνη, σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία.
Για εμάς είναι πολύ σημαντική η ταυτόχρονη υλοποίηση έργων και στα χωριά και στην πόλη, για να αναπτύσσονται ισόρροπα.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ – «Από την πρώτη στιγμή στηθήκαμε δίπλα στους αγρότες, παντού θέσαμε το πρόβλημα και το θέμα αυτό έχει πάρει το δρόμο του για να αποζημιωθούν ικανοποιητικά όλοι οι αγρότες μας».

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ – «Κάναμε προσφάτως μια δράση στην Τρίπολη για το ποδήλατο. Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα έχουμε θετικά νέα για την πρόταση που έχουμε καταθέσει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για ποδηλατοδρόμους στην πόλη και περιμετρικά. Για το δρόμο προς το Πανεπιστήμιο, βρισκόμαστε στο στάδιο των απαλλοτριώσεων, όπου κι εκεί θα γίνει ποδηλατόδρομος, με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έχουμε συνολικά καταθέσει πολλές προτάσεις στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για έργα που θα αλλάξουν την εικόνα και της πόλης και των χωριών μας».

ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΑΛΣΗ – «Ιδιοκτησιακά δεν ανήκουν στον Δήμο, αλλά σε διάφορους συλλόγους, στο Δασαρχείο. Εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση για να τα διασυνδέσουμε ώστε να μπορούν όλοι οι δημότες να κάνουν τη βόλτα τους, με ασφάλεια, είτε πεζοί, είτε με το ποδήλατό τους».

ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ: «Καθημερινά δουλεύουν μηχανήματα στα χωριά μας. Πολλές φορές οι ίδιοι οι κάτοικοι των χωριών λένε ότι τέτοιες παρεμβάσεις είχαν να γίνουν χρόνια. Και παράλληλα, υλοποιείται εργολαβία αγροτικής οδοποιίας 1.900.000 ευρώ, ενώ για δεύτερη εργολαβία 1.4000.000 ευρώ θα υπογράφει σύμβαση τις επόμενες ημέρες, οπότε θα έχουμε άλλη μια μεγάλη εργολαβία για τα υπόλοιπα χωριά και ακολούθως έχουμε υποβάλλει πρόταση 3.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ώστε και οι τρεις εργολαβίες θα έχουν λύσει ένα πρόβλημα αγροτικής οδοποιίας σε όλα ανεξαιρέτως τα χωριά του Δήμου.
Θα υποβάλλουμε στο ΤΑΠΤοΚ και στο Πράσινο Ταμείο προτάσεις για αναπλάσεις, προχωρούμε ένα δίκτυο μουσείων. Αρχές του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί το Μουσείο Λαμπράκη στην Κερασίτσα, παράλληλα έχει δημοπρατηθεί το Μουσείο Ελιάς και Σιδηροδρόμου στο Ελαιοχώρι και τις προηγούμενες ημέρες είχαμε μια επίσκεψη με τον κ. Περιφερειάρχη, τον κ. Λαμπρόπουλο και τον κ. Σκαντζό στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας για να βρεθεί ένας τρόπος να γίνει ξανά λειτουργικό. Στόχος μαζί με τα υπάρχοντα, το Μουσείο Παπαναστασίου στο Λεβίδι, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τρίπολης, να έχουμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο για τους επισκέπτες της περιοχής μας.»

ΑΔΕΣΠΟΤΑ – «Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια, δεν λέμε ότι έχουμε λύσει το πρόβλημα, αλλά έχει βελτιωθεί το πρόβλημα. Δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε, υπογράφουμε τη σύμβαση για ένα σύγχρονο ενδιαίτημα στη Νεστάνη. Έχουμε προχωρήσει τη διαδικασία για να βγει προκήρυξη πρόσληψης Κτηνιάτρου. Επιπλέον, το νέο νομοθετικό πλαίσιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – «Η εικόνα της πόλης και των χωριών μας έχει σημαντική βελτίωση, ακόμα και σε μέρες αργιών και γιορτών. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης. Προχωράμε σε προμήθεια νέων κάδων για να αντικαταστήσουμε τους κατεστραμμένους. Επίσης, θα προχωρήσουμε στην αγορά ενός νέου απορριμματοφόρου που θα είναι και πλυντήριο που θα καθαρίζει τους κάδους.»

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – «Για δεκάδες χρόνια δεν είχαν ασφαλτοστρωθεί οι δρόμοι και δεν είναι δυνατόν μέσα σε δύο χρόνια να πέσει άσφαλτος σε όλους τους δρόμους. Εμείς και πέρυσι και φέτος κάνουμε έργα και κάθε χρόνο θα το κάνουμε και ευελπιστούμε ότι ως το τέλος αυτής της 4ετίας θα έχουν ασφαλτοστρωθεί πολλοί δρόμοι. Δεν μπορούν να ασφαλτοστρωθούν όλοι, για καθαρά οικονομικούς λόγους».

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ – «Κάναμε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για να λειτουργήσουν, βγήκε η εγκύκλιος και με μεγάλη μας λύπη ανακοινώσαμε ότι δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν για λόγους προστασίας της υγείας, ενώ δεν είχαμε καν αίτηση για τη θέση γιατρού ή νοσηλευτή. Επίσης, με βάση τις αποστάσεις που προβλέπει η εγκύκλιος, περίσσευαν έντεκα άτομα προσωπικό. Δεν μπορούσαν οι κατασκηνώσεις να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό.»

ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ – «Είναι ένα πρόβλημα σοβαρό, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα μόνο με παροτρύνσεις. Σε συνεννόηση με την αστυνομία, όποιος συλλαμβάνεται για βανδαλισμούς, θα τιμωρείται παραδειγματικά. Δεν μπορεί να έχουμε νέες παιδικές χαρές και να πηγαίνουν κάποιοι και να τις καταστρέφουν. Χθες το βράδυ, μια από τις προτομές της πλατείας Άρεως είχε πέσει κάτω από τη βάση της. Φαντάζομαι ότι πρόκειται για βανδαλισμό. Όπως και ο βανδαλισμός που έγινε στα κάγκελα στον ανδριάντα του Κολοκοτρώνη.»

Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στα μονοπάτια και στην πανελλήνια ορειβατική συνάντηση που θα γίνει τον Οκτώβριο στην περιοχή μας.