Κ. Τζιούμης: Ο Δήμος στηρίζει τους συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια κι απαλλάσσουμε τις επιχειρήσεις από τα δημοτικά τέλη

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 15:35

Τη μισή δημαρχιακή του αποζημίωση αποδίδει στο ταμείο για την υγεία, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ανακοίνωσε μιλώντας σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και το Μηνά Αρτόπουλο. Τόνισε πως ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και τους στηρίζει, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει απαλλάσσοντας από τα δημοτικά τέλη όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», που υπό τη καθοδήγηση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στην πόλη και όλα τα χωριά επτά ημέρες την εβδομάδα.

Ειδικότερα ο δήμαρχος σημείωσε πως αποδίδει τον μισό του μισθό από το Δήμο στο ταμείο για την υγεία, λέγοντας πως «είναι το ελάχιστο που προσωπικά μπορώ να κάνω σ’ αυτή την τεράστια προσπάθεια που κάνει η χώρα μας, για όσους μήνες κρατήσει αυτή η κρίση και νομίζω πως όλοι όσοι μπορούν πρέπει να συμβάλλουν».Ο Κώστας Τζιούμης πρόσθεσε πως ο Δήμος Τρίπολης σ’ αυτή την μάχη είναι στην πρώτη γραμμή και οι Δήμοι συνολικά ανέφερε έχουν επιφορτιστεί ένα τεράστιο βάρος παρά το γεγονός ότι τα χρήματα που έχουν είναι πενιχρά. Συμπληρώνοντας πως, « θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ από την ΚΕΔΗΤ, το Νομικό Πρόσωπο και το Δήμο, για την τεράστια δουλειά που προσφέρουν σε συνανθρώπους μας στην πόλη και τα χωριά επτά (7) ημέρες την εβδομάδα». Μάλιστα ανέφερε πως σήμερα μοιράζεται κι ένα ενημερωτικό φυλλάδιο στα χωριά, με τα τηλέφωνα και τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσουν για να βοηθηθούν.

«Οι Κοινωνικές μας Υπηρεσίες είναι δίπλα στους συμπολίτες μας για όσο χρειαστεί και πρέπει το υπουργείο να μας στηρίξει για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο βαρύ φορτίο που έχουμε τώρα με την υγειονομική κρίση, αλλά και μετά με την οικονομική κρίση που θα ακολουθήσει», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιούμης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης υπογράμμισε πως οι λογαριασμοί νερού της ΔΕΥΑΤ μπορούν να εξοφλούνται ως την 1 Ιουνίου χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση κι αν χρειαστεί είπε, θα επεκταθεί αυτό.

Επιπλέον σημείωσε πως και οι οφειλές στο Δήμο ακολουθούν την ίδια διευκόλυνση που παρέχεται στους πολίτες και τις επιχειρήσεις κι αφορούν τα δημόσια έσοδα, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο.

Επιπρόσθετα ο κ. Τζιούμης ανέφερε πως από τον Φεβρουάριο έχουν μειωθεί τα πρόστιμα και τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων από το Δήμο και σήμερα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής απαλλάσσονται των Δημοτικών τελών όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται (σύμφωνα με τους ΚΑΔ που έχει ανακοινώσει το υπουργείο ή θα ανακοινωθούν) και για όλο το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η δύσκολη αυτή κατάσταση.

Ο Κώστας Τζιούμης τόνισε με έμφαση πως ο Δήμος θα είναι αρωγός στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, αλλά και στις επιχειρήσεις που πλήττονται αυτή την περίοδο με την πανδημία.

Στο ηχητικό αρχείο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη του δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη.

Δείτε ακόμα: Ο Δήμαρχος Κ. Τζιούμης προσφέρει το 50% της αποζημίωσής του λόγω πανδημίας