Κ.Τζιούμης: «Όταν ο Ελληνικός λαός είναι ενωμένος, μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα»(ph)

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 17:23

Την καθιερωμένη επέτειο εις μνήμην των Απαγχονισθέντων Ελλήνων Πατριωτών, από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, στις 15.01.1944, τίμησε ο Δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με τις Αντιστασιακές Οργανώσεις και την Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Για την επέτειο μίλησε ο φιλόλογος κ. Ηλίας Χαλκιάς.

Ακολούθησε στην Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο Νεκρών και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση μνήμης, τόνισε σε δήλωσή του: «Οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Η σημερινή ημέρα είναι ένα φωτεινό παράδειγμα που δείχνει πως όταν ο Ελληνικός λαός είναι ενωμένος, μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα. Αντίθετα, όταν είναι διχασμένος, έχει υποστεί πολλά δεινά στο παρελθόν.

Σήμερα, που εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί και σοβαροί κίνδυνοι, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και να είμαστε έτοιμοι κάθε στιγμή, όπως και τότε οι 10 Πατριώτες, να δώσουμε ακόμα και τη ζωή μας για να υπερασπίσουμε τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.»

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ που κρεμάστηκαν στα μπαλκόνια της οδού Ταξιαρχών από τα Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής στις 15-01-1944:
1) Δεληγιάννης Στέφανος. 2) Εξαρχέας Αντώνης. 3) Ζυγούρης Γεώργιος. 4) Μαυροειδής Φώτης. 5) Μαρούς Κώστας. 6) Πανούσης Γιάννης. 7) Σούμπλης Θανάσης. 8) Σταυρόπουλος Νικήτας. 9) Τσεμπέρης Κώστας. 10) Φωκάς Μαρίνος.