Κ.Τζιούμης στα εγκαίνια της PHILOXENIA: “Το μέλλον στον τουριστικό τομέα μπορεί να είναι λαμπρό για τον Δήμο μας” (vid, ph)

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019 21:30

Για το σημαντικό βήμα επικοινωνίας και προβολής του Δήμου Τρίπολης, που δίνεται στον Δήμο μας μέσω της έκθεσης PHILOXENIA 2019 (όπου είμαστε τιμώμενος Δήμος) μίλησε στην σύντομη ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων ο Δήμαρχος κ.Κώστας Τζιούμης.

“Η παρουσία μας εδώ μας δίνει και την δυνατότητα να αναθερμάνουμε τους δεσμούς μας την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, ενώ συμπλήρωσε πως η σημερινή Τρίπολη είναι μια σύγχρονη πόλη με περίπου 40.000 κατοίκους που είναι υπερήφανοι που ζουν σε αυτήν. “Μπορεί η αρχιτεκτονική της κληρονομιά να είναι μικρή αλλά αναπληρώνεται από την ιστορικότητα της και άλλα σημεία, που εύλογα συγκινούν κάθε επισκέπτη”, συνέχισε ο κ.Τζιούμης, κάνοντας μια γρήγορη αλλά περιεκτική αναφορά σε σημεία του Δήμου Τρίπολης, που ενδιαφέρουν και γοητεύουν τους τουρίστες.“Ο Δήμος Τρίπολης έχει, να προβάλλει ιστορικά, φυσικά, θρησκευτικά και μυθολογικά στοιχεία. Είναι μια προικισμένη περιοχή. Είναι η καρδιά της Αρκαδίας και του Αρκαδικού ιδεώδους. Κι όμως η τουριστική μερίδα που λαμβάνει είναι ελάχιστη σε σχέση με άλλες γειτονικές περιοχές”, δήλωσε στην συνέχεια ο κ.Τζιούμης αναφέροντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα της Τρίπολης και των γύρω χωριών, που καθιστούν την ευρύτερη περιοχή ξεχωριστή.

Από την ομιλία του Δήμαρχου Τρίπολης δεν έλειψαν οι αναφορές σε τοπικά προϊόντα, όπως το μοσχοφίλερο και το ελατίσιο μέλι. “Δεν θα μετανιώσει, όποιος καταχωρήσει στο καλεντάρι των επισκέψεων την Τρίπολη και την Αρκαδία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Δήμαρχος μίλησε για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση, υπογραμμίζοντας για ακόμα μια φορά, πως η Τρίπολη πρέπει να έχει – και θα έχει – πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις, που θα γίνουν.

Δείτε τα όσα είπε ο Δήμαρχος (από το λεπτό 03:50 και μετά…)