Κ.Τζιούμης στη ΔΡΤ: “Αν δεν αλλάξει στάση ο Υπουργός, πρέπει να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις”(ήχος)

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 10:23

Ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο» Κώστας Τζιούμης μίλησε την Πέμπτη το πρωί στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και σχολίασε τα όσα συζητήθηκαν για το νομοσχέδιο που αφορά και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

«Γίνεται προσπάθεια από τον Υπουργό να υποβαθμίσει το Πανεπιστήμιο και τις σχολές της Τρίπολης. Αυτό το θέμα μας αφορά άμεσα για το μέλλον της περιοχής μας και πρέπει όλοι να ομονοήσουμε. Το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να παίζει κυρίαρχο ρόλο σε μια κοινωνία. Είναι λογικό λοιπόν να υπάρχει ομόνοια και ταύτιση θέσεων», δήλωσε αρχικά ο κ.Τζιούμης, ενώ συμπλήρωσε: «Η ταύτιση θέσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο δείχνει, πως όλοι καταλαβαίνουμε πως όλο αυτό που πάει να γίνει, είναι υποβάθμιση του ΠαΠελ».Για την παρουσία του Γιάννη Δραγασάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε: «Είναι σημαντικό το ότι ήρθε στο συμβούλιο, όπου τον ενημερώσαμε για το αίτημα μας, το οποίο συμβαδίζει απόλυτα με όλες τις αποφάσεις της Συγκλήτου. Κανείς δεν μπορεί, να κατηγορήσει την Σύγκλητο , πως λειτουργεί με τοπικιστικά κριτήρια, πράγμα για το οποίο κατηγόρησε εμάς ο Υπουργός στη συνάντηση μας», ενώ πρόσθεσε: «Αποφασίσαμε σήμερα μια επιτροπή να πάει στη Βουλή και να καταθέσει τα αιτήματα μας και ακολούθως θα πρέπει από σήμερα το βράδυ – αν δούμε πως δεν υπάρχει διάθεση από το Υπουργείο να δεχτεί τα αιτήματα μας – να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας».

Τέλος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις του Πάσχα, λέγοντας, πως ο ίδιος και η παράταξη του ψήφισαν “παρών” για το κόστος των εκδηλώσεων. “Οι εποχές είναι δύσκολες και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακούστε την συνέντευξη: