Κ.Τζιούμης στη ΔΡΤ: “Δεν θα πούμε ποτέ παραμύθια στους πολίτες – Μιλάμε μόνο με έργα που γίνονται”(ήχος)

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021 11:09

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και στον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης.

Αρχικά μιλώντας για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος που έχει συνδεθεί με την πόλη μας, στην οποία είναι και επίτιμος δημότης. Το έργο και η δράση του όλα αυτά τα χρόνια τον τοποθετούν στην λίστα των αθανατων Ελλήνων. Θα είναι για πάντα στο μυαλό και την μνήμη μας. Καλό παράδεισο!”Για την ένταξη του Δήμου Τρίπολης στο σχέδιο δίκαιης μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Το πρώτο σχέδιο δεν περιελάβανε τους Δήμους Τρίπολης και Γορτυνίας, αλλά μόνο τον Δήμο Μεγαλόπολης. Αυτό ήταν άδικο, γιατί και ο Δήμος μας πλήττεται από το κλείσιμο των μονάδων. Με την εξουσιοδότηση που είχαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης κάναμε πολλές επαφές. Το οτι ενταχθήκαμε δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της δουλειάς που έγινε από τον Δήμο, συμμετείχαν πολλοί φορείς και όχι μόνο. Η τελική εξέλιξη με την ένταξη του Δήμου μας είναι μια επιτυχία, γιατί το πρόγραμμα αυτό έχει αρκετά χρήματα, περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ για την Αρκαδία. Να ξεκαθαρίσω, πως ποτέ δεν είπαμε, οτι ο Δήμος Μεγαλόπολης δεν έχει τον πρώτο λόγο. Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι δεν έπρεπε να είναι και ο Δήμος Τρίπολης. Δεν είμαστε ανταγωνιστές”.

Αναφορικά με το βίντεο για τα δυο χρόνια θητείας της Δημοτικής Αρχής και την κριτική που άσκησε ο Νίκος Τσιαμούλος τόνισε: “Το εάν παρουσίασα ή όχι μια ιδεατή κατάσταση θα το κρίνουν οι πολίτες. Ο κ.Τσιαμούλος να μας πει, εάν από όλα αυτά που είπα, είναι κάτι ψέμα. Αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες – το έχουμε πει – θα κάνουμε κανονικό απολογισμό. Εκεί που θα υπάρχει χρόνος θα κάνουμε και αυτοκριτική και θα πούμε και τα λάθη. Σε ένα βίντεο τριών λεπτών δεν θα μπορούσα, να τα πω όλα. Στο τέλος είπα μάλιστα, πως δεν τα κάναμε όλα καλά, γιατί πάντα υπάρχει και το καλύτερο”, ενώ πρόσθεσε: “Πάρα πολλές φορές έχω πει για έργα, που εντάχθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Ο Δήμος έχει συνέχεια. Ο κ.Τσιαμούλος πολλές φορές ξεφεύγει. Στον Δήμο δεν υπάρχουν παρέες που διοικούν, αλλά παρατάξεις. Η ουσία είναι, πως παρουσιάσαμε το έργο που έχει γίνει και κανείς δεν μπορεί να μας πει, οτι είπαμε ψέματα. Δεν είπαμε πράγματα που φανταζόμαστε να γίνουν στο μέλλον, αλλά πράγματα που έχουν γίνει. Δεν είπαμε το όραμα μας, ούτε τι φανταζόμαστε να γίνουν στο μέλλον. Δεν θα πούμε ποτε “παραμύθια” στους πολίτες”.

Για την Άλωση ο Δήμαρχος ανέφερε πως έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις – που με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα θα γίνουν κανονικά – ενώ αναμένεται να διευκρινιστεί το εάν θα γίνει ή όχι η παρέλαση.

Στην συνέχεια μιλώντας για την πανδημία του κορωνοϊού ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αυτή την στιγμή το μοναδικό όπλο που έχουμε είναι ο εμβολιασμός. Παρακαλώ τους συμπολίτες μου να εμβολιαστούν”

Για το θέμα της μονάδας ζωοτροφών στο Αθήναιο, τόνισε: “‘Εχουμε βάλει δικηγόρο και έκανε αίτηση ακύρωσης των περιβαλλοντικών όρων και θα κάνουμε και αίτηση αναστολής”.

Τέλος μίλησε για την Παλαιόχουνη και το θέμα που έθεσε ο κ.Γούργαρης για την υπερβολική κατανάλωση νερού από την ΤΕΡΝΑ, λέγοντας πως δεν ισχύουν τα όσα είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ είπε πως ο Δήμος δεν έχει κόψει το νερό σε κανέναν αγρότη. “Θα το εξετάσω το θέμα σήμερα, γιατί δεν μπορεί κάνεις, να κόβει το νερό σε κανέναν”, υπογράμμισε.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξή: