Κ.Τζιούμης στη ΔΡΤ: “Η ΚΕΔΗΤ είναι προβληματική από το 2013 – Πρέπει να κλείσει και να έρθουν οι δομές και οι εργαζόμενοι στον Δήμο” (ήχος)

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 12:17

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Πέμπτης (26/11) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης, ο οποίος ανέλυσα τα θέματα που συζητήθηκαν στην χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αρχικά μιλώντας για τον προγραμματισμό του Δήμου για τα Χριστούγεννα, δήλωσε: “Με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, δεν φαίνεται να μπορούν, να γίνουν εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα ούτε σε εσωτερικούς ούτε σε εξωτερικούς χώρους. Εμείς θα στολίσουμε περισσότερο φέτος και την πόλη και τα χωριά μας, για να φτιάξει η διάθεση των πολιτών. Θα στολιστεί και το πάρκο με το τρένο στην παιδική χαρά – γι αυτό και το βάψαμε – και θέλω να παρακαλέσω να μην το βανδαλίσουν πάλι κάποιοι με γκράφιτι”, ενώ συμπλήρωσε: “Αν του χρόνου έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα του χρόνου το χριστουγεννιάτικο χωριό θα επεκταθεί και μέχρι το συγκεκριμένο πάρκο με το τρένο”.Στην συνέχεια αναφερόμενος σε συγκεκριμένη έκταση που είναι δεσμευμένη εδώ και δεκαετίες – για να μπορέσει να την αγοράσει κάποια στιγμή ο Δήμος- τόνισε: “Εχει δεσμευτεί από τον Δήμο αυτή η έκταση, για να γίνει κοινόχρηστος χώρος πρασίνου, εδώ και 60 χρόνια. Οι ιδιοκτήτες πληρώνουν τόσα χρόνια ΕΝΦΙΑ χωρίς να μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Προχωρήσαμε και ολοκληρώσαμε τον αναλογισμό. Αφού τελείωσε αυτό, προχωρούμε στο να υποβάλλουμε πρόταση στο πράσινο ταμείο που έχει βγάλει μια πρόσκληση. Αν εγκριθεί θα χρηματοδοτηθούμε από το πράσινο ταμείο για να εξαγοράσουμε τον χώρο και να γίνει εκεί ενας κοινόχρηστος χώρος πρασίνου υπάρχουν και άλλες εκτάσεις όταν υπάρξουν χρηματοδοτικά προγράμματα θα κάνουμε τις προτάσεις μας για να ενταχθούμε, να χρηματοδοτηθούμε και να τις εξαγοράσουμε”.

Για την ΚΕΔΗΤ ανέφερε: “Είναι μια επιχείρηση που ουσιαστικά από το 2013 λειτουργεί προβληματικά. Πρέπει να λήξει το θέμα της ΚΕΔΗΤ. Η άποψη μου είναι πως πρέπει να κλείσει να έρθουν όλοι οι εργαζόμενοι στον Δήμο και να αναλάβει ο Δήμος τις δομές”, ενώ πρόσθεσε: “Όταν γίνει η λύση θα μπουν μέσα ορκωτοί λογιστές και θα τα διαλευκάνουν όλα. Αν αποφασιστεί η λύση της επιχείρησης – για να ξέρουν και οι πολίτες- οι δομές περνούν στον Δήμο. Δεν θα κλείσουν και θα λειτουργούν και καλύτερα. Δεύτερον οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν την θέση τους ενώ τωρα είναι και απλήρωτοι κάποιο διάστημα. Θα ομαλοποιηθεί λοιπόν η κατάσταση. Τρίτον όλα τα χρέη τα αναλαμβάνει ο Δήμος, ανάμεσα τους και χρέη προς προμηθευτές”.

Κλείνοντας δήλωσε: “Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΤ αποφάσισε ομόφωνα την λύση της ΚΕΔΗΤ και εμείς φέρνουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πάρει την τελική απόφαση. Δεν μπορεί να σέρνεται άλλο αυτό το θέμα”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: