Κ.Τζιούμης στη ΔΡΤ: “Μέχρι τον Αύγουστο θα έχουμε δημοπρατήσει όλο το τεχνικό μας πρόγραμμα” (ήχος)

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020 11:19

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Τετάρτης (08/04) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης.

Αρχικά ο κ.Τζιούμης αναφερόμενος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε: “Περάσαμε και από το συμβούλιο την απευθείας ανάθεση για να γίνει αποκομιδή απορριμμάτων από κάποιες Δημοτικές Ενότητες. Εμείς είχαμε πει πως θα κάναμε δυο διαγωνισμούς. Ο ένας διαγωνισμός βγήκε γόνιμος και θα υπογράψουμε με τον ανάδοχο. Ο δεύτερος βγήκε άγονος και θα τον επαναλαμβάναμε αλλά προέκυψε το θέμα με τον κορωνοϊό. Το 40% των εργαζομένων λοιπόν στην καθαριότητα πήρε τη άδεια ειδικού σκοπού και το προσωπικό μας μειώθηκε κατα πολύ. Έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα να προχωρήσουμε βάσει νόμου με απευθείας αναθέσεις για να καλύψουμε το κενό που δημιουργήθηκε από τις άδειες του προσωπικού. Υπογράφηκαν οι συμβάσεις και έχουν ξεκινήσει ήδη οι ιδιώτες να καθαρίζουν τα χωριά. Ζητάω συγνώμη από τους πολίτες των χωριών που υπήρξε πρόβλημα, λόγω των ξαφνικών αλλαγών”, ενώ συμπλήρωσε: “Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους δουλεύουν και στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου”.Αναφορικά με τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος για την ανακούφιση των πολιτών, δήλωσε: “Απαλλάξαμε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Προχωρήσαμε και στην απαλλαγή από δημοτικά τέλη όλων των επιχειρήσεων που είναι πληττόμενες και αυτό θα ισχύσει για όσο καιρό είμαστε σε αυτή την έκτακτη ανάγκη. Επιπλέον ενα θέμα που θα περάσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αφορά στην απαλλαγή (την πλήρη απαλλαγή γιατι η κυβέρνηση έλεγε 40%) από το ενοίκιο για τους επιχειρηματίες που έχουν νοικιάσει ακίνητα του Δήμου και είναι κλειστά. Οι επιχειρήσεις που έχουν νοικιάσει δημοτικά κτίρια αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν θα έχουν μείωση 20% παρά το γεγονός, πως δεν προβλέπεται μείωση από την υπουργική απόφαση”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου, λέγοντας πως έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα εάν και εφόσον πει το υπουργείο, πως θα λειτουργήσουν.

Επιπλέον ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προτάσεις του κ.Γούργαρη, ενώ μίλησε και για το θέμα της διανομή τροφίμων από το ΤΕΒΑ του Δήμου Τρίπολης, λέγοντας:”Μάλλον θα δώσουμε προπληρωμένες κάρτες σε κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη. Ο Περιφερειάρχης είναι σε συνάντηση σήμερα και θα δούμε τι θα γίνει. Θα κάνουμε τηλεδιάσκεψη εντός της ημέρας. Αποφασίσαμε να δώσουμε αντί τροφίμων, προπληρωμένες κάρτες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε έργα που έχουν ξεκινήσει στην πόλη της Τρίπολης, καθώς και σε έργα που έχουν δημοπρατηθεί (ασφαλτοστρώσεις για όλο τον Δήμο, πεζοδρόμια μέσα στην πόλη της Τρίπολης κα). “‘Εχουν υπογραφεί συμβάσεις αλλά δεν μπορούν οι εργολάβοι λόγω της υπάρχουσας κατάστασης δεν μπορούν να δουλέψουν. Τώρα λόγω του κορωνοϊού θα πάμε ενα – ενάμιση μήνα πίσω”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται και στις σκέψεις που υπάρχουν για την δημιουργία ενός νέου δικαστικού μεγάρου, προκειμένου να αποδεσμευτεί και ο υπάρχον χώρος, όπου στεγάζεται σήμερα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο να διατεθεί οικόπεδο, για την κατασκευή νέου δικαστικού μεγάρου και εξετάζονται διάφορες περιπτώσεις, καθώς το έργο θα γίνει με ΣΔΙΤ και θα περιλαμβάνει και άλλα παρόμοια έργα γειτονικών περιοχών.

Ακούστε την συνέντευξη: