Κ.Τζιούμης στη ΔΡΤ: “Μηδέν κόστος για τα αδέσποτα – Σκάνδαλο και χρέη στην ΚΕΔΗΤ” (ήχος)

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 12:19

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης (10/10) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης, ο οποίος μίλησε για τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Αρχικά ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα της ΚΕΔΗΤ, δηλώνοντας: «Υπάρχει σκάνδαλο και υπεξαίρεση. Τα 600.000 ευρώ που χρωστάμε στο ΙΚΑ είναι ένα ακόμα θέμα που δεν σχετίζεται με την υπεξαίρεση. Τα χρέη της ΚΕΔΗΤ είναι πολύ μεγάλο θέμα. Θα τα συζητήσουμε όλα αναλυτικά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου», ενώ πρόσθεσε: «Στο σκάνδαλο βγήκαμε μπροστά εξαρχής και μάλιστα πρώτοι και αναδείξαμε το θέμα των ορκωτών λογιστών».Για τα αδέσποτα, ανέφερε: «Να μας πει ο κ.Παυλής πόσες εισηγήσεις είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς υπογραφή υπηρεσιακών παραγόντων. Το 80 τοις εκατό αυτών που έφερνε ήταν έτσι», ενώ αναφερόμενος στην δράση που θα γίνει για τα αδέσποτα από την φιλοζωική ομάδα της κα.Λάτση, τόνισε: «Εμείς κάνουμε μια δράση, η οποία είναι εντελώς δωρεάν για την στείρωση έως 160 αδέσποτων. Μάλλον κάτι δεν κατάλαβε ο κ.Παυλής».

«Η σύμβαση με τον φιλοζωικό σύλλογο μέχρι 31/12, δεν έχει οικονομικό αντικείμενο. Οι τιμές για στειρώσεις που αναγράφονται αφορούν στους κτηνιάτρους», δήλωσε στη συνέχεια ο κ.Τζιούμης.

Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα των προσφύγων, υπογραμμίζοντας: «Αν γίνει μεταφορά προσφύγων – μεταναστών θα πρέπει να γίνει ισομερώς σε όλη την Ελλάδα. Να φιλοξενήσουν και οι υπόλοιποι τον αριθμό που έχουμε εμείς και μετά συζητάμε αν θα δεχτούμε άλλους».

Ακούστε την συνέντευξη: