Κ.Τζιούμης στη ΔΡΤ: “Πάντα θα μιλάμε με αριθμούς και συγκριτικά στοιχεία” (ήχος)

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021 11:44

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης

Aρχικά ο κ.Τζιούμης ζήτησε συγνώμη για τις στιγμές που ξέφυγε – στην χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου –  λόγω της κούρασης και της έντασης της στιγμής.Για το θέμα των αιολικών πάρκων σε Κορύθιο και Βούρβουρα ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ο κ.Τσιαμούλος έχει πει πολλές φορές πως ο κ.Κασταφάνας πήγε στο ΠεΣυ και μας εκπροσώπησε παράτυπα. Αποδείχθηκε πυροτέχνημα όλη αυτή η ιστορία. Θα δεχτώ πως δεν ήξερε τι έχει συμβεί και έκανε όλο αυτό το θέμα. Να δεχτεί πως όταν πετάει πυροτεχνήματα, θα παίρνει και απάντηση απο εμάς με στοιχεία. Σε εμάς ήρθε ένα χαρτί στις 28/12 στο πρωτόκολλο του Δήμου, που μας ζητούσαν να παρευρεθούμε στο ΠεΣυ για να καταθέσουμε τις απόψεις μας για τα Βούρβουρα. Εγώ το είδα στις 29/12 και η συνεδρίαση, ήταν την ίδια ημέρα στις 3 το μεσημέρι. Τι μπορούσα να κάνω; Έστειλα τον κ.Κατσαφάνα. Αν δεν ειχε πάει κανείς, θα μας είχαν κατηγορήσει πάλι. Οι πολίτες καταλαβαίνουν”.

Στην συνέχεια δήλωσε: “Ο κ.Κατσαφάνας ξεκαθάρισε στο ΠεΣυ πως δεν υπήρχε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ποτέ δεν είπε, πως συμφωνεί – που θα μπορούσε να το κάνει αν ήταν η προσωπική του άποψη γιατί δεν πήρε εκεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Μιλούσε γενικά για τις ιδιοκτησίες, το εάν βλάπτουν το φυσικό περιβάλλον κτλ. Ο κ.Τσιαμούλος έστησε ένα ολόκληρο θέμα. Είπε μάλιστα χτες ψευδώς, πως εγώ πήρα τηλέφωνο και ζήτησα να αναβληθεί η συνεδρίαση του ΠεΣυ. Θεωρεί πως μπορεί να δημιουργεί εντυπώσεις και να μένουν αναπάντητα αυτά που λέει. Αυτά σε εμένα δεν περνάνε”.

Για το θέμα των φυλακών και το οτι δεν δέχτηκε να γίνει συνάντηση η κα.Νικολάου, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Δεν είχαμε μιλήσει ποτέ για αγροτικές φυλακές. Είχαμε πει να φτιαχτεί νέο κατάστημα για τις υπάρχουσες φυλακές. Δεν είχε μπει ποτέ θέμα για αγροτικές φυλακές. Το που θα αποφασίσει το Υπουργείο να κάνει αγροτικές φυλακές είναι θέμα του Δήμου; Τι λογική είναι αυτή του κ.Τσιαμούλου; Να την καταγγείλω επειδή δεν μας συνάντησε; Και τι θα γίνει; Εμείς ζητήσαμε συγκεκριμένο πράγμα και μου είπε, πως δεν φτιάχνουμε άλλες φυλακές ηθών θα ανακαινίσουμε τις υπάρχουσες. Είναι παράλογα αυτά που λέει ο κ.Τσιαμούλος”.

Παράλληλα δήλωσε, πως η Δημοτική Αρχή απολογείται στους πολίτες για τα θέματα αρμοδιότητας της.

Για την συζήτηση που “άνοιξε” για τα αδέσποτα, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αν θέλουν να μην περισυλλέγουμε – φροντίζουμε κανένα ζώο και να μην χαλάμε ούτε ένα ευρώ να βγουν να το πουν στους πολίτες. Έχουμε κάνει πολύ περισσότερη δουλειά σε αυτό το θέμα, απ’ ότι οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Αυτοί που πλήρωναν τα διπλάσια για κάθε ζώο, πάνε να μας που οτι ξοδεύουμε πολλά ενώ έχουμε μαζέψει τα διπλάσια ζώα σε σχέση με αυτό που έκαναν 5 χρόνια;”, ενώ πρόσθεσε: “Πάντα θα μιλάμε με αριθμούς και συγκριτικά στοιχεία”.

Τέλος δήλωσε, πως επειδή θεωρεί πολύ σημαντικό το θέμα των αδέσποτων, η μοναδική θέση που δόθηκε στον Δήμο για πρόσληψη προσωπικού, θα είναι για κτηνίατρο, ενώ για το σχέδιο νόμου που είναι σε διαβούλευση, τόνισε: “Πρέπει να μπορέσουν να διαχειριστούν καλύτερα οι Δήμοι το ζήτημα με τα αδέσποτα. Ο νόμος είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: