Κ.Τζιούμης στη ΔΡΤ: “Σέβομαι τα χρήματα του δημοσίου πολύ περισσότερο απ΄όσο σέβομαι τα δικά μου – Οδηγούμε τον Δήμο στη νέα ψηφιακή εποχή” (ήχος)

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020 12:40

Για το πρώτο “δια ζώσης” Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη την Τρίτη 30 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης.

“Αυτό το διάστημα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Είμαστε από τους πρώτους Δήμου που ξεκινήσαμε τις δια ζώσης συνεδριάσεις”, ανέφερε αρχικά ο κ.Τζιούμης, ενώ στην συνέχεια αναφερόμενος στην ομόφωνη απαίτηση να προχωρήσει σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για την Τρίπολη, τόνισε: “Εγώ πιστεύω πως ο κάθε Δήμαρχος, πρέπει να είναι πιεστικός και διεκδικητικός ανεξαρτήτως υπουργού και κυβέρνησης. Ο Δήμαρχος πρέπει να κοιτάει τα θέματα του Δήμου του και να διεκδικεί. Είχε υποβληθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στον Φιλόδημο μια πρόταση για το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό έργο. Μας είχε καλέσει ο υπουργός και μας είχε πει οτι εντάχθηκε το έργο. Τώρα που ο Φιλόδημος έγινε Αντώνης Τρίστης έβγαλαν -από αυτό το πρόγραμμα- την πρόταση για αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την χώρα. Ο Υπουργός όταν του έθεσα το θέμα μου είπε, πως θα μπουν αυτά τα έργα σε άλλο πρόγραμμα, γιατί καταλαβαίνει, πως πρέπει, να υπάρξει αντιπλημμυρική θωράκιση στην χώρα. Εμείς χτες αποφασίσαμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο, να δείξουμε στον υπουργό την αγωνία μας για αυτό το έργο και ομόφωνα πήραμε τέτοια απόφαση”.Αναφορικά με τις κατασκηνώσεις, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Εμείς κάναμε μια προετοιμασία για τις κατασκηνώσεις. Έγιναν κάποιες εργασίες, που θα είναι και για του χρόνου, όπως τα μπάνια που φτιάξαμε.Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα. Δεν σπαταλήθηκαν χρήματα στις κατασκηνώσεις”, ενώ πρόσθεσε: “Κρίναμε με υγειονομικά κριτήρια. Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου, δεν μπορούσαμε να τις λειτουργήσουμε.Μερικοί ή δεν ξέρουν ή προσπαθούν να κάνουν πολιτική με ψέματα”.

“Η αλήθεια τον κατατρόπωσε τον κ.Τσιαμούλο”, δήλωσε στην συνέχεια ο κ.Τζιούμης για τις απευθείας αναθέσεις, ενώ αναφέρθηκε στο ποιες αναθέσεις έχουν δοθεί και πότε αντιπαραβάλλοντας στοιχεία και από προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον πέραν του αριθμού των απευθείας αναθέσεων, αναφέρθηκε και στα ποσά, ενώ συμπλήρωσε: “Θα είμαι αμείλικτος από εδώ και πέρα σε τέτοια θέματα. Έχουμε κάνει νόμιμες απευθείας αναθέσεις όπως όλοι οι Δήμαρχοι. Ο κ.Τσιαμούλος προσπαθεί να χτίσει ένα story αλλά οι αριθμοί θα τον διαψεύσουν”.

Για το πρόγραμμα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων, ανέφερε: “Πρέπει να διαβάσει ο κ.Τσιαμούλος και να μάθει. Και εμείς θα βάλουμε το ΙΡΙΔΑ αλλά για να το βάλουμε πρέπει να έχουμε αυτό το πρόγραμμα. Συγκρίνει ανόμοια πράγματα. Το έχει ψηφίσει αυτό το σύστημα η παράταξη του Τσιαμούλου στην οικονομική επιτροπή. Ήταν ομόφωνη η απόφαση. Γιατί το ψήφισαν τότε; Ας μας απαντήσει”, ενώ συμπλήρωσε: “Το πρόγραμμα αυτό που βάλαμε – που δεν έχει καμία σχέση με το ΙΡΙΔΑ – θα απογειώσει την λειτουργία του Δήμου. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και θα προχωρήσουμε στην ψηφιακή εποχή. Είναι απαραίτητο”.

Επιπλέον ο κ.Τζιούμης αναφέρθηκε στο θέμα των απορριμμάτων, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: “Πάμε για μια λύση λίγων μηνών στο Μεγαβούνι. Το έργο είχε κολλήσει και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Το ξεμπλοκάραμε και ο εργολάβος άρχισε να δουλεύει”, ενώ αναφέρθηκε στον διεθνή διαγωνισμό που “τρέχει” και στις ενέργειες που έκανε για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, μετά και από την απόφαση για τον Άγιο Βλάση. “Από την πρώτη στιγμή προ νοήσαμε και προετοιμαστήκαμε για όλα τα δύσκολα σενάρια”, τόνισε στην συνέχεια.

Τέλος αναφέρθηκε στα έργα που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Τρίπολης, απαντώντας στις δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Σμυρνωτη περί αργών ρυθμών, αλλά και στην ελεγχόμενη στάθμευση.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: