Κ.Τζιούμης στη ΔΡΤ: “Θα διασφαλιστεί η λειτουργία των δομών και οι θέσεις εργασίας στην ΚΕΔΗΤ” (ήχος)

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 12:06

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης, όπου και μίλησε για τα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τον προϋπολογισμό του Δήμου και την έγκριση του ο κ.Τζιούμης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όταν είναι ο πρώτος προϋπολογισμός μιας Δημοτικής Αρχής, είθισται να ψηφίζεται. Μετά τον πρώτο χρόνο εδώ είμαστε, για να δεχτούμε κριτική», ενώ συμπλήρωσε: «Ο προϋπολογισμός που κατατίθεται αφορά στα χρήματα, που έχει ο Δήμος την δεδομένη στιγμή. Δεν μπορούν για παράδειγμα στον προϋπολογισμό να αποτυπωθούν οι προτάσεις, που κάναμε για συγκεκριμένα προγράμματα. Αυτά αν εγκριθούν, τότε θα φανούν”.«Είπαν χίλια πράγματα για το τεχνικό πρόγραμμα και τελικά ψήφισαν το δικό μας με μια αλλαγή», ανέφερε στην συνέχεια ο κ.Τζιούμης, ενώ συμπλήρωσε: «Πολλές φορές ο κ.Τσιαμούλος μιλά λες και δεν είναι τόσα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν ξέρει».

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος ανέφερε: «Ότι είχε εντάξει ο κ.Παυλης θα το συνεχίσουμε. Ο Δήμος πρέπει να έχει συνέχεια.Από την ένταξη όμως ενός έργου μέχρι την δημοπράτηση είναι μεγάλη δουλειά που πρέπει να γίνει. Έχουν βγει πολλές δημοπρασίες και θα βγουν και άλλες. Ποια άλλη χρονιά έχουν βγει τόσες δημοπρασίες;»

“Δεν μπορώ να ακούω κριτική από τον κ.Σμυρνιώτη και τον κ.Τσιαμούλο για το Βοσυνιώτειο και την ΚΕΔΗΤ. Αντί να απολογηθούν εκείνοι που δημιούργησαν τα μεγάλα χρέη θα απολογηθώ εγώ; Εμείς ενδιαφερόμαστε να βρούμε λύση», δήλωσε στην συνέχεια, ενώ πρόσθεσε: “Η ΚΕΔΗΤ χρωστάει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ κυρίως από την διοίκηση Παυλή. Άλλο αυτό το χρέος και άλλο αυτό που έχει να κάνει με το «σκάνδαλο» που εξετάζεται στο δικαστήριο. Επίσης δεν έχει ισολογισμού τα τελευταία χρόνια και επί θητείας Σμυρνιώτη. Ο Δήμος Τρίπολης πρέπει αν δει πως μπορεί να σώσει την ΚΕΔΗΤ – τις δομές δηλαδή και τους εργαζόμενους – αν χρειαστεί να κλείσει η επιχείρηση. Εγώ δεσμεύομαι, πως θα εφαρμόσω το νόμο για να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας και να μην κλείσουν οι δομές».

Τέλος ο Δήμαρχος γνωστοποίησε, πως σήμερα στην οικονομική επιτροπή του Δήμου θα γίνει η αποδοχή δωρεάς από τον κ.Μαρτίνο ενός λεωφορείου για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. «Θέλω να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ.Μαρτίνο», δήλωσε ο κ.Τζιούμης.

Ακούστε την συνέντευξη: