Κ. Τζιούμης στους 91.5 fm: “Δεν γίνεται να στερούμε το «Βοήθεια στο σπίτι» απ’ όσους το έχουν ανάγκη” (ήχος)

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 13:59
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη Αύριο”, Κώστας Τζιούμης, φιλοξενήθηκε σήμερα στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91.5 fm και την εκπομπή  “Βουτιά στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία”, με τον Μηνά Αρτόπουλο,μιλώντας αναφορικά με τις παρεμβάσεις της παράταξης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 10 Αυγούστου αλλά και συζητώντας τα τακτικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τζιούμης εξέφρασε την ικανοποίηση του που προχωρά η διαδικάσια για τις εργασίες στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρίπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράταξη “Τρίπολη Αύριο”, είχε επισημάνει την αναγκαιότητα αυτών των εργασιών. Ο κ. Τζιούμης τόνισε, ότι χρειάζεται γενική βελτίωση των υποδομών στα σχολεία που καλό θα ήταν να φροντιστεί πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.Επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη Αύριο”, έθεσε ως κρίσιμο ζητημα την αναστολή λειτουργίας του επιβοηθητικού και αξιέπαινου προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”, λόγω των οικονομικών δυσλειτουργιών της ΚΕΔΗΤ, ζητώντας από τη δημοτική αρχή την άμεση επίλυση του θέματος. “Δεν μπορούμε να στερούμε στους συμπολίτες μας την πρακτική και ηθική στήριξη στους ηλικιωμένους.  Είναι εκπληκτική η δουλειά από τις εργαζόμενες στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”. Δεν είναι λογικό να ξοδεύουμε χρήματα από δω κι από κει, αλλά να μην έχουν βενζίνη τα αυτοκίνητα του προγράμματος”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της κατάστασης των δρόμων και του περιβάλλοντος χώρου γύρω από το γήπεδο του Αστέρα, ο κ. Τζίουμης σημείωσε, ότι “η παράταξή μας, είχε θέσει το θέμα από το Μάιο, είχε τονίσει, ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση για να βρεθεί λύση. Είναι ντροπή μας ως Δήμος να παρουσιάζουμε τέτοια εικόνα προς τα έξω. Θα μπορούσαν οι λακκούβες να έχουν κλείσει κι ο δρόμος να έχει καθαριστεί. Είναι κατανοητό, ότι πρέπει να γίνει ένα μεγάλο έργο, αλλά επειδή είναι ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ  και χρονοβόρο, δεν γίνεται μέχρι τότε να αφεθεί έτσι ο περιβάλλον χώρος.”

Ακούστε αναλυτικά όσα συζητήθηκαν στη σημερινή συνέντευξη του κ. Κώστα Τζιούμη :

Κείμενο: Ραφαέλλα Μανέλη