Κ.Βλάσης: 200 χρόνια μετά, η 23η Σεπτεμβρίου είναι μια μεγάλη ημέρα, όχι μόνο για την Τρίπολη και την Αρκαδία αλλά για την Ελλάδα ολόκληρη

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 16:41
Στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης για τα 200 χρόνια από την «Άλωση της Τριπολιτσάς» βρέθηκε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης . Με ανάρτήσή του στο Fb αναφέρει:
“200 χρόνια μετά, η 23η Σεπτεμβρίου είναι μια μεγάλη ημέρα, όχι μόνο για την Τρίπολη και την Αρκαδία αλλά για την Ελλάδα ολόκληρη. Κι αυτό γιατί η Άλωση-Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς σηματοδοτεί την απαρχή της Παλιγγενεσίας, τη Μεγάλη Επανάσταση του Έθνους και τη διάλυση του σκότους της σκλαβιάς.
Μέσα από αυτό το ιστορικό γεγονός αναδύθηκε και καταξιώθηκε στη συνείδηση όλων των Ελλήνων η ηγετική μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο στρατηγικός νους και η ανδρεία του οποίου καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα.
Η Άλωση-Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς ήταν η αφετηρία της δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους και θα είναι για πάντα σύμβολο ελευθερίας και εθνικής υπερηφάνειας.
Χρόνια πολλά σε όλους!”