Κ. Βλάσης: Άμεση ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης και μετεγκατάστασης του οικισμού στον Τριπόταμο

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 17:12

«Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση ταλαιπωρεί τους κατοίκους και εγείρει μεγάλα ζητήματα ασφαλείας!»

Την άμεση διευθέτηση του ζητήματος της απαλλοτρίωσης στην Τ.Κ. Τριποτάμου και της μετεγκατάστασης του οικισμού ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, ο Βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.Παρόλο που η απόφαση της απαλλοτρίωσης εκδόθηκε πριν 3 χρόνια και η σχετική απόφαση του εφετείου, που καθόρισε την τιμή μονάδος με δαπάνες της ΔΕΗ Α.Ε. πριν ένα περίπου χρόνο, η όλη διαδικασία δεν έχει προχωρήσει.

Η μεγάλη αυτή καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους που παραμένουν σε διαρκή εκκρεμότητα, ενώ εγείρει και μεγάλα ζητήματα ασφαλείας που “ξυπνούν” στο μυαλό μας τις μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος με το τραγικό περιστατικό στο Ορυχείο του Αμύνταιου και του οικισμού των Αναργύρων. Η παρούσα κατάσταση πλήττει και την εξέλιξη της εξορυκτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ Α.Ε. που έχει διακόψει τη λειτουργία δύο κλάδων των ορυχείων και έχει μειώσει την παραγωγή.

Με τη σχετική του ερώτηση ο κ. Βλάσης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα η απαλλοτρίωση της περιοχής και η μεταγκατάσταση του οικισμού. Επιπλέον, ζητά να πληροφορηθεί πότε θα προβεί η ΔΕΗ Α.Ε. στην παρακατάθεση των αποζημιώσεων στους δικαιούχους αλλά και αν θα γίνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων για μετεγκατάσταση του οικισμού σε περιοχή πλησίον σιδηροδρομικού σταθμού Τριποτάμου.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ