Κ. Βλάσης: «ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ & ΑΝ.ΕΛ. καταδικάζουν την Παιδεία μας σε οπισθοδρόμηση!»

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017 10:58

Σκληρή κριτική επί του Σ/Ν «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» άσκησε ο Βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης τονίζει, πως με το εν λόγω Σχέδιο Νόμου η Κυβέρνηση δυναμιτίζει το μέλλον πολλών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και καταδικάζει την Παιδεία μας σε οπισθοδρόμηση επαναφέροντας πρακτικές και παθογένειες, που για πολλά χρόνια ταλαιπώρησαν την πανεπιστημιακή κοινότητα.Μεταξύ άλλων:

− Επαναφέρουν μια επικίνδυνη και παρωχημένη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο παρέχοντας πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη πρακτικών ανομίας, ασυδοσίας και βίας στα Πανεπιστήμια.

− Δίνουν στον Υπουργό τη δυνατότητα να ιδρύει ή να καταργεί Τμήματα, Σχολές και ΑΕΙ χωρίς προηγούμενη γνώμη κανενός αρμοδίου οργάνου.

− Εισάγουν υπέρμετρους περιορισμούς και γραφειοκρατικές διαδικασίες στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και καταργούν την αξιολόγησή τους από την Ανεξάρτητη Αρχή.

− Αποδιοργανώνουν τη λειτουργία της Πρυτανείας, προβλέποντας την εκλογή Αντιπρυτάνεων σε ξεχωριστά ψηφοδέλτια, με απώτερο στόχο τον κομματικό έλεγχο των Ιδρυμάτων.

− Εξυπηρετούν τα κομματικά τους συμφέροντα δίνοντας τη δυνατότητα σε άλλες κατηγορίες προσωπικού, πλην των μελών ΔΕΠ, να συμμετέχουν στην εκλογή των μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Βλάσης: «Η θεσμική μου ιδιότητα, ως Πανεπιστημιακού δασκάλου, δεν μου επιτρέπει να μένω απαθής σ’ αυτά που ύπουλα μέσα στο κατακαλόκαιρο φέρνουν ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝ.ΕΛ. Ας καταλάβουν οι Κυβερνώντες ότι δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας! Η Παιδεία δεν είναι πεδίο εφαρμογής ιδεολογικών αγκυλώσεων και μικροπολιτικών συμφερόντων. Η Παιδεία αποτελεί ύψιστη υποχρέωση κι ευθύνη, αλλά και μια ουσιαστική επένδυση για το μέλλον αυτού του τόπου.»

Διαβάστε επίσης:

Κ. Βλάσης: «Ο Υπουργός Υγείας οφείλει να αντικαταστήσει άμεσα το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Μεγαλόπολης πριν έρθουμε αντιμέτωποι με κάποιο τραγικό συμβάν»