Κ.Βλάσης: Στηρίζουμε τους συμπατριώτες μας στη Λατινική Αμερική, και τους δείχνουμε πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 14:31

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε, χθες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο σύμβουλός του για θέματα Λατινικής Αμερικής κ. Πιπίνης με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στη Λατινική Αμερική, συμμετείχε ο Αρκάς Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, ο οποίος με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Fb δήλωσε:

 “Στην Βραζιλία, την Αργεντινή, το Μεξικό, τον Παναμά, την Ουρουγουάη, αλλά και σε ολόκληρη την Λατινική Αμερική ζουν χιλιάδες συμπατριώτες μας. Μπορεί η χιλιομετρική απόσταση που τους χωρίζει από την πατρίδα να είναι μεγάλη, αλλά οι καρδιές τους χτυπούν δυνατά για την Ελλάδα και το αποδεικνύουν συνεχώς κρατώντας ζωντανή τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας σε μέρη μακρινά. Γι’αυτό κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τους στηρίζουμε και να τους δείχνουμε πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Πατρίδας μας!”