Κακοκαιρία | Πλημμύρες στην Άκρα Τεγέας και στον κάμπο της Κανδήλας (vid,ph)

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019 20:03

Μεγάλα και συνεχή είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κακοκαιρία που πλήττει το τελευταίο χρονικό διάστημα την Αρκαδία. Βροχές, έντονες καταγαίδες, χιονοπτώσεις, ανεμοθύελλες έχουν προκαλέσει πλήθος ζημιών.

Οι αρμόδιοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, αλλά η συνεχιζόμενη κακοκαιρία δεν είναι αρωγός τους, αφού δεν μπορούν να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις, αν δεν φτιάξει ο καιρός.Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Άκρα Τεγέας, εκεί όπου υπάρχει ένα παλιό φράγμα για εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. Το φράγμα δεν μπορεί να απορροφήσει τα νερά του παραπόταμου Όφι και έτσι παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Προβλήματα προκλήθηκαν και στον κάμπο της Κανδήλας. Κάτοικοι από επτά χωριά μαζί με τον ΔΣ και Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Χαράλαμπο Σταμάτη κάλεσαν τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα για να δει από κοντά τον πλημμυρισμένο κάμπο.

Ο κ.Γιαννακούρας ανέφερε πως με το που θα φτιάξει ο καιρός θα γίνει έργο στην περιοχή ώστε να λυθεί το πρόβλημα που προκαλείται από ανάχωμα που υπάρχει στο ποτάμι του κάμπου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.