Καλαμάτα: Η μεγάλη εορτή της Υπαπαντής – Παρών ο Δήμαρχος Τρίπολης και η Φιλαρμονική! (vid)

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017 20:59

Η Καλαμάτα πανηγύρισε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, τη μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού και απέδωσε τιμή στην Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή. Στον πανηγυρίζοντα Mητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Nαό της Yπαπαντής του Xριστού, τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Τις ιερές εκδηλώσεις λάμπρυνε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η λιτάνευση της Iεράς Eικόνος με τη συμμετοχή 7 Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης (Yπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Kαίσαρη, Φαρών, Φάριος), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό.Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν η παρουσία του Δήμου Τρίπολης στις εκδηλώσεις. Παρών ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, μαζί με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης, Θεόδωρο Καραλή, ενώ στη λιτάνευση της Εικόνας συμμετείχε τόσο η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης, όσο και η Στρατιωτική Μουσική της ΔΙΚΕ, από την Τρίπολη.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Αντί για άλλη δήλωση θέλω σήμερα εδώ, στην Καλαμάτα, την Πόλη της Παναγίας, και μέσα σ’ αυτούς τους ταραγμένους καιρούς για τον Λαό μας, την Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια και ολόκληρη την Ανθρωπότητα, να επαναλάβω τους στίχους του Μεγαλυναρίου της Υπαπαντής του Κυρίου: «Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών, Σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε».»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι «ήρθα να προσκυνήσω την Υπαπαντή, ήταν και επιθυμία του μακαρίτη πατέρα μου. Εύχομαι σε όλους τους Μεσσήνιους, υγεία, προκοπή και η χάρη της Υπαπαντής αν τους συνοδεύει και να τους προστατεύει. Ανησυχώ όμως για το μέλλον της χώρας …»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας είπε ότι ήταν μια μεγάλη γιορτή για την Καλαμάτα, μια λαμπρή τελετή με χιλιάδες λαού. «Για εμάς είναι ένα μεγάλο θρησκευτικό, αλλά και πολιτικό γεγονός, που συνεπάγεται μία μεγάλη προβολή για την περιοχή».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

«Μεγάλη γιορτή σήμερα, χρόνια πολλά και καλά. Έχει περάσει πολλά ο λαός, τα τελευταία επτά χρόνια. Είμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση, που έχει γονατίσει την οικονομία και την κοινωνία. Θα αρχίσουμε πια να στεκόμαστε στα πόδια μας. Να μην ευημερούν μόνο οι αριθμοί.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ο Πέτρος Τατούλης είπε ότι «σήμερα γιορτάζει η Καλαμάτα, είναι πλέον πολύ ισχυρή η συμμετοχή του κόσμου. Όλοι τους πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στον τόπο. Αν αυτό δεν επικρατήσει, τότε η προσπάθεια να πάρουν έναν τόπο κατεστραμμένο για να δείξουν ότι μπορούν να ασκήσουν εξουσία, είναι ακριβώς παρόμοια με κάποιον που έχει πάθει ντελίριο και όταν του έρχεται μια πτωχευμένη επιχείριση, θέλει να περάσει και από αυτό το στάδιο».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο κ. Δημήτρης Παυλής είπε: «Είναι μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Η Καλαμάτα έχει την τιμητική της σήμερα. Εμείς είμαστε παρόντες. Όπως θα είμαστε παρόντες σε όλους τους όμορους δήμους που μας καλούν. Να πω χρόνια πολλά σε όλους και να είναι καλά όλοι τους, διότι αυτή η γιορτή είναι από τις μεγαλύτερες. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου και της Φιλαρμονική.»

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΝΠΔΔ

Ο Θεόδωρος Καραλής είπε … «Όπως και τα άλλα χρόνια, έτσι και φέτος, ο Δήμος Τρίπολης έδωσε το παρών, με τον Δήμαρχο μας και μαζί με τη Φιλαρμονική. Εμείς θα είμαστε παρόντες όλα τα χρόνια που θα είμαστε στο Δήμο».