Καλαμάτα: Ομιλία Υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου…με παρατράγουδα! (vids, ph)

Σάββατο, 28 Μάιος 2016 22:30

«Είμαστε ενώπιον θετικής στροφής των εξελίξεων ύστερα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» τόνισε, το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καλαμάτας, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «βρισκόμαστε σε θετική στροφή γιατί τελειώνει μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας και για πρώτη φορά δεν έχουμε απλώς υπόσχεση για το χρέος, αλλά έχουμε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη και μάλιστα ως το 2028 δεν θα έχουμε επιβάρυνση πάνω από το 15% του ΑΕΠ στην αποπληρωμή του χρέους».Υπογράμμισε ότι τα μνημόνια είναι αποσταγμένος νεοφιλελευθερισμός που εφαρμόστηκε στην Χιλή του Πϊνοσέτ και δυστυχώς για την Ευρώπη είπε, αυτές οι πολιτικές εφαρμόζονταν σε όλες τις χώρες.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναγνώρισε ότι είχαν στο ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση,  όπως ανέφερε, υπερτιμήσει το βαθμό που λειτουργεί η Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παράλληλα είχαν υποτιμήσει τους νεοφιλελεύθερους κύκλους που δεν ήθελαν μέσω της Ελλάδας  να αποδειχτεί ότι υπάρχουν κι άλλες πολιτικές διεξόδου από την κρίση, γι’ αυτό και δεν πέτυχε τους στόχους της η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον λεγόμενο «κόφτη» τόνισε ότι «ο κόφτης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί και αν ενεργοποιηθεί έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να προστατεύουμε τους ευάλωτους και αδύναμους και να μην πειράζουμε μισθούς και συντάξεις», ενώ επεσήμανε ότι, «τα δύσκολα τα έχουμε περάσει».

Δείτε βίντεο με απόσπασμα από την ομιλία του υπουργού, Γ. Κατρούγκαλου:

Στην πολιτική εκδήλωση όμως, είχαμε και παρατράγουδα. Στην έναρξη της ομιλίας του Υπουργού, εμφανίστηκε στην αίθουσα μια γυναίκα η οποία  αμίλητη στάθηκε μπροστά και σήκωσε ένα χαρτί που έγραφε «ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ» και αποχώρησε σχεδόν αμέσως, αφού αποδοκιμάστηκε από μικρή μερίδα παρευρισκομένων.

Εκεί όμως που δημιουργήθηκε ένταση, ήταν όταν ο κ. Κατρούγκαλος συζητούσε με τον κόσμο και απαντούσε σε ερωτήσεις. Ένας πολίτης πήρε το λόγο κι άρχισε να επιτίθεται φραστικά στον Υπουργό λέγοντάς του, «αν και συνταγματολόγος, κάνατε το Σύνταγμα κουρελόχαρτο. Έπρεπε να ντρέπεστε!». Ο Υπουργός ψύχραιμος δεν απάντησε και ενώ συνέχιζε να τον κατηγορεί ο πολίτης, σηκώθηκαν δυο – τρεις όρθιοι και του είπαν ότι, αφού κατέθεσε την δυσαρέσκειά του, να αφήσει τον υπουργό να του απαντήσει, διαφορετικά να αποχωρήσει από την αίθουσα. Αυτός όμως δεν σταματούσε και όταν κάποιος του είπε ότι είναι στέλεχος του ΕΠΑΜ, αυτός εξαγριώθηκε και άρχισε να φωνάζει περισσότερο, με αποτέλεσμα να σηκωθούν πολλοί μαζί και να τον οδηγήσουν εκτός αιθούσης, όπου μαζί με έναν ακόμη,  συνέχισαν να υβρίζουν.

Η εκδήλωση πάντως συνεχίστηκε και ο Υπουργός Εργασίας, ήρεμα και νηφάλια, απάντησε σε πάρα πολλές ερωτήσεις των παρευρισκομένων έως τις 9.30 το βράδυ.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τα παρατράγουδα, καθώς και ενδεικτικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Ρεπορτάζ: Δ.Μ

Κάμερα – Μοντάζ: Α.Κ