Κάλεσμα Κουτσούμπα από την Κερπινή προς τους κυβερνώντες, να μην εμπαίζουν τον λαό! (vids, ph)

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 16:00

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, έγιναν το Σάββατο 28 Μαϊου το μεσημέρι, στην Κερπινή Γορτυνίας τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των αγωνιστών της 3ης Μεραρχίας του Δ.Σ.Ε. κατά την διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για τον Πάνο Γεωργόπουλο, αγωνιστή του ΔΣΕ και διευθυντή του Λαϊκού Διδασκαλείου Πελοποννήσου, που λειτούργησε στα Τρόπαια.

Την εκδήλωση άνοιξε η γραμματέας της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, Παναγιώτα Πανούση και στην συνέχεια ανέπτυξε την ομιλία της η Στέλλα Χρηστέα, μέλος του γραφείου περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, η οποία τόνισε ότι, «τότε συγκρούστηκαν δύο κόσμοι, από τη μια το ΚΚΕ και η εργατική τάξη κι από την άλλη η καπιταλιστική τάξη. Από την μια η περηφάνια και από την άλλη ο κόσμος της αγριότητας» και πρόσθεσε πως και σήμερα αυτοί οι δύο κόσμοι συγκρούονται.Συγκινητική ήταν η παρουσία στην εκδήλωση ηλικιωμένων γυναικών από την Κερπινή και τα άλλα χωριά της περιοχής που συμμετείχαν στην 3η Μεραρχίας του Δ.Σ.Ε. και αγωνίστηκαν τα δύσκολα εκείνα χρόνια του εμφυλίου.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωση που έκανε ανέφερε: «Οι κυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να σταματήσουν να εμπαίζουν τον Ελληνικό λαό με κοροϊδεύοντάς τον με γελοία επιχειρήματα, ψηφίζοντας αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα  τα οποία για να τα δικαιολογήσουν και για να έχουν τα εύσημα του κ. Σόϊμπλε, της κυρίας Μέρκελ και των εταίρων τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λένε μεγάλα ψέματα, αναλήθειες μπροστά στον ελληνικό λαό που ματώνει για να κερδίσουν οι λίγοι, για να κερδίζουν οι εταίροι και πάντα ο ελληνικός λαός να είναι τα μόνιμα υποζύγια». Προσθέτοντας πως, «η αντίσταση, ο αγώνας είναι το μοναδικό μήνυμα που πρέπει να στείλει όλος ο ελληνικός λαός σήμερα απέναντι σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά που έχουν αρχίσει οι προηγούμενοι».

Ο  Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ βρισκόταν στην Γορτυνία από την Παρασκευή, συνοδευόμενος από τον Νίκο Γόντικα και του δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθεί αρκετά χωριά της Αρκαδίας και της Αχαΐας στα όρια των δύο νομών και να συνομιλήσει με αρκετό κόσμο.

Ακολουθούν βίντεο με τη δήλωση του Γ.Γ. της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε, Δημ. Κουτσούμπα, την εκδήλωση και την κατάθεση στεφάνων, καθώς και φωτογραφικό υλικό:

Ρεπορτάζ: Δ.Μ

Κάμερα – Μοντάζ: Α.Κ