Κάλεσμα ΕΑΚΠ για το 23ο Συνέδριο των Πυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 16:56

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ 23ου  ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, αντιπρόσωποι του 23ου Συνεδρίου Το 23ο  Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία, όπου είδη έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε στις αρχές της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών στις 7 του Ιούλη.

Η φετινή αντιπυρική περίοδος, που έχει ξεκινήσει εδώ και πενήντα μέρες περίπου, μας βρίσκει αντιμέτωπους εμάς τους πυροσβέστες με τα ίδια σοβαρά και μεγάλα προβλήματα, τα οποία τείνουν να γίνουν διαχρονικά, αφού:

Για άλλη μια χρονιά ο προϋπολογισμός για την λειτουργία του Π.Σ. βρίσκεται σταθερά μειωμένος χωρίς να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες.

Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, σε Μ.Α.Π., σε υλικά και μέσα συνεχίζουν να υπάρχουν!

Σημαντικό μέρος του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων είναι υπέργηρο και η αντικατάστασή του, λόγο έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης, επαφίεται σε δωρεές,  σε προγράμματα της Ε.Ε. μέσω των πολιτικών Περιφερειακών Διοικήσεων κ.α.

Εμείς οι πυροσβέστες θα νιώσουμε ξανά στο πετσί μας ακόμα πιο έντονα την παραβίαση του ωραρίου μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αφού θα κληθούμε να δουλεύουμε αμέτρητες ώρες χωρίς να πληρωνόμαστε για την υπερεργασία μας, θα μας μετακινούν από υπηρεσία σε υπηρεσία καλύπτοντας τα μεγάλα κενά σε προσωπικό, αρκετές φορές χωρίς την θέλησή μας και παραβιάζοντας το πνεύμα των όσων ισχύουν στον Κανονισμού Μεταθέσεων, τινάζοντας στον αέρα τον οικονομικό και οικογενειακό μας προγραμματισμό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Ψήφισμα της ΕΑΚΠ για το 23ο Συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ στη Θεσσαλινίκη