Κάλεσμα εργαζομένων για την απεργία στις 2/10 στην Τρίπολη

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 10:26

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις & υπηρεσίες, στα καταστήματα και Α.Ε. Νομού Αρκαδίας, αναφέρει τα εξής:

«Καταγγέλλουμε τις πρακτικές και μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της επιχείρησης Recycling South East LTD, καθώς και όσους τις στηρίζουν, που στόχο έχουν να διασπάσουν τον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων. Συγκεκριμένα η εργοδοσία της επιχείρησης εκτός του ότι δεν έχει ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζόμενων και τις υποδείξεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που αφορούν στην υγεία και την ασφάλεια της εργασίας τους, επιπλέον έως σήμερα δεν έχει εξοφλήσει την μισθοδοσία του μηνός Αυγούστου.Το σωματείο μας στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που υλοποιούν.

Τα αιτήματα των εργαζόμενων είναι δίκαια.

Η δύναμη των εργαζόμενων είναι η ενότητά τους και οι συλλογικές τους αποφάσεις. Θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειες διάσπασης τους από την εργοδοσία και τους παρατρεχάμενούς της.

Απαιτούμε την άμεση αποπληρωμή της μισθοδοσίας του μηνός Αυγούστου και επιπλέον:

– Υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμία απόλυση. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.
– Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για όλους τους εργαζόμενους
– Καταβολή ενσήμων μηνών Ιουνίου και Ιουλίου.
– Παροχή παπουτσιών ασφαλείας κατάλληλων προδιαγραφών
– Συστηματική απεντόμωση – μυοκτονία χώρου εργασίας
– Κουρτίνες προστασίας στο σημείο διαλογής του γυαλιού
– Τοποθέτηση ψυγείου στο χώρο του διαλείμματος των εργαζόμενων.

Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα ενάντια στην Κυβέρνηση και την εργοδοσία μπορεί να έχουμε αποτελέσματα. Απαντάμε με αυτό ακριβώς που θέλουν να καταργήσουν, τις συλλογικές διαδικασίες στο χώρο δουλειάς και την απεργία.

Όλοι και όλες για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης την Τετάρτη 2 Οκτώβρη, στην πλ. Πετρινού στις 10:30 π.μ.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ