Κάλεσμα εργαζομένων για την πανελλαδική απεργία της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 11:58

Με ανακοίνωση την οποία υπογράφουν το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες-τα καταστήματα και ΑΕ Ν. Αρκαδίας, το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων και το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου, αναφέρονται τα εξής:

«Όλοι και όλες για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, στην πλ. Πετρινού στις 10:30 π.μ.Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ανάπτυξη παντού” είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.

Είναι φανερό ότι απέναντι στους εργαζόμενους έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης- υπουργείου εργασίας- εργοδοτικών ενώσεων και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις.

Το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπονόμευση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων δεν έχει προηγούμενο. Μετά την ομόφωνη απόφαση των μεγαλύτερων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων συνδικάτων για απεργιακή απάντηση στις 24 Σεπτέμβρη έχει εξαπολυθεί ένα απροκάλυπτο σχέδιο διάλυσης και ακύρωσης των συλλογικών αποφάσεων, χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

Η γνωστή ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ, στην αρχή έπαιρνε μέρος στη συνάντηση των “κοινωνικών εταίρων” με τον πρωθυπουργό Μητσοτακη στο Μαξίμου και ενώ ενημερώθηκε για τα προωθούμενα μέτρα, εξέδιδε δελτία τύπου και έκανε τον “κινέζο” λέγοντας πως δε “βιαζόμαστε να κρίνουμε την κυβέρνηση”. Την στιγμή που ήδη είχαν περάσει μέτρα με τη μορφή του κατ’ επείγοντος, που πλήττουν τους εργολαβικούς εργαζόμενους και την κατάργηση ακόμα και της προσχηματικής διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυσης.

Όμως τα μεγαλύτερα εργατικά κέντρα μέχρι σήμερα 24, των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, 14 από τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού τομέα, το σύνολο του Δημόσιου τομέα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία με ομόφωνες αποφάσεις, διαμόρφωσαν με τις συλλογικές τους διαδικασίες ένα πλατύ απεργιακό μέτωπο για τις 24 Σεπτέμβρη, πριν ψηφιστεί δηλαδή το πολυνομοσχέδιο. Οι αποφάσεις αυτές δίνουν και το δικαίωμα περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα.

Η ζωή δηλαδή τους ξεπέρασε, τους πέταξε στην άκρη!

Έτσι ξεκίνησαν ένα όργιο εκβιασμών, απειλών και μηχανορραφιών σε συνδικαλιστές των παρατάξεων τους, οι γνωστοί Παναγόπουλος-Κιουτσούκης-Καραγεωργόπουλος για να ακυρωθούν οι αποφάσεις. Δεν τους βγήκε ούτε αυτό. Στη συνέχεια έριξαν άλλη ημερομηνία σαν το μελάνι της σουπιάς για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη, δηλαδή μια μέρα μετά από την απεργία που είχαν αποφασίσει ομόφωνα δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα! Απέτυχε και αυτό!

Απτόητοι στις 19/9 με δελτίου τύπου-μνημείο εργατοπατερισμού και απεργοσπασίας καλούν όλα πλέον τα συνδικάτα, να ακυρώσουν τις αποφάσεις για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και να πάρουν απόφαση για απεργία… στις 2 Οκτώβρη!

Σε αυτή τη γραμμή υποτάχθηκε και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας (παράταξη ΔΑΚΕ) στη συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε χθες 20/9. Η πρόταση που  τέθηκε από την παράταξη της ΔΑΣ για προκήρυξη απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη και κλιμάκωση στην πορεία (με απόφαση νέας απεργίας με συλλογικές διαδικασίες από τα σωματεία) καταψηφίστηκε με αιτιολογικό ότι δεν προλαβαίνουν τώρα να στείλουν τα εξώδικα!!! Λες και ζουν σε άλλο κόσμο και αν ήθελαν δεν μπορούσαν να συνεδριάσουν νωρίτερα και να πάρουν αντίστοιχη απόφαση …

Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τα εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, καθώς και την ΑΔΕΔΥ που βρίσκονται ήδη σε προετοιμασία της απεργιακής απάντησης στις 24 του μήνα και παρέπεμψε τον αγώνα…. για τον άλλο μήνα καθώς λέει τα σχέδια της κυβέρνησης άλλαξαν και μετέθεσαν τη συζήτηση. Αλήθεια αυτή η αλλαγή σχεδίων της κυβέρνησης δεν οφείλεται στους χιλιάδες εργάτες που βροντοφώναζαν στα συλλαλητήρια της 17/09 σε όλη την Ελλάδα, στα απεργιακά καλέσματα της 24η Σεπτέμβρη που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα; Που ήταν οι εργατοπατέρες της ομάδας Μπρουμά και Καμπισιούλη όλο αυτό το διάστημα; Τι έκαναν για την οργάνωση της απάντησης των εργατών;

Αποδεικνύεται όμως ότι είχαν αποφασίσει, όλοι μαζί ενωμένοι, να ενισχύσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος – Καραγεωργόπουλος – Κουτσιούκης). Θέλουν να διασπάσουν το απεργιακό μέτωπο που έχει δημιουργηθεί. Δεν έχουν σκοπό να οργανώσουν κανέναν αγώνα προς όφελος των εργαζόμενων. Αποδεικνύεται και από τη δράση τους τα τελευταία χρόνια, ειδικά με τις εξελίξεις στο χώρο της ΔΕΗ, όπου αρνούνταν και συνεχίζουν να αρνούνται την οργάνωση Γενικών Συνελεύσεων για τα ζητήματα αυτά στους χώρους εργασίας στα ορυχεία και τους ΑΗΣ στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης.

Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να απαξιώσουν τα συνδικάτα, το μεγάλο όπλο της συλλογικής οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων το οποίο χτυπιέται και με το πολυνομοσχέδιο.

Υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις μας, το δικαίωμα μας στην απεργία.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα.

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στην πλ. Πετρινού στις 10:30 π.μ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»