Κάλεσμα φορέων και πολιτών στην “αγωνιστική υποδoχή” του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη (vid)

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 18:45

Για την «αγωνιστική υποδοχή» που προετοιμάζουν στον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα βρεθεί στην Τρίπολη την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου για το αναπτυξιακό συνέδριο, μίλησαν σε συνέντευξη που παραχώρησαν κ.Αλεξανδρής και κ. Παπαχρόνης ,εκπρόσωποι της Πελοποννησιακής Πρωτοβουλίας φορέων και πολιτών , καθώς και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Αρκαδίας κ.Μπρουμάς.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Σαράντος Αλεξανδρής, περιφερειακός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Πελοποννησιακής Πρωτοβουλίας φορέων και πολιτών, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Στην Τρίπολη στις 27 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί παρέα με την Περιφερειακή Αρχή του κ. Τατούλη, θα μας μιλήσουν για «ανάκαμψη» και «ανάπτυξη». Για ποια ανάπτυξη όμως έρχονται να μιλήσουν, την ώρα που οδηγούν σε διάλυση τη ΔΕΗ και πωλούν σε ιδιώτες τις 2 λιγνιτικές Μονάδες μαζί με τα ορυχεία στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης; Όταν όλα τα βασικά αγαθά και υπηρεσίες παραχωρούνται στο μεγάλο κεφάλαιο με ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποιήσεις Όταν οι εργαζόμενοι είναι γονατισμένοι, η νεολαία ξεριζωμένη, η χώρα πλήρως υποδουλωμένη, ο εθνικός πλούτος δεσμευμένος στο Υπερταμείο για 99 χρόνια προς εκποίηση;Όταν η περιφέρειά μας είναι απ’ τις πρώτες σε ανεργία και φτώχεια στην Ευρώπη;”.Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Δημήτρης Παπαχρόνης εκπαιδευτικός και μέλος της Πελοποννησιακής Πρωτοβουλίας φορέων και πολιτών, ο οποίος υπογράμμισε: “Βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν το πολυδιαφημιζόμενο αναπτυξιακό συνέδριο, αυτή τη φιέστα της κυβερνητικής πολιτικής με την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ταυτόχρονα όμως σήμερα ξεκίνησε και η αρπαγή των ελληνικών σπιτιών με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Για ποια ανάπτυξη και ανάκαμψη θέλει να έρθει να μας μιλήσει η κυβέρνηση;”.

Αμέσως μετά ο κ. Αριστείδης Μπρουμάς πρόεδρος του εργατικού κέντρου Αρκαδίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη ΔΕΗ τονίζοντας: “Ο νομός μας στηρίζεται οικονομικά κυρίως στηρίζεται στη δραστηριότητα που γίνεται στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης Η ΔΕΗ σήμερα είναι πυκώνας ανάπτυξης και πρέπει να αποτελέσει τον βραχίονα για να βγούμε από την κρίση. Πρέπει λοιπόν να στηριχτεί και όχι να πουληθεί”.

Τέλος όλοι οι συνεντευξιαζόμενοι κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, του επαγγελματίες, τη νεολαία, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, την κοινωνική πλειοψηφία της Πελοποννήσου, στην συγκέντρωση – διαδήλωση που θα γίνει στην Τρίπολη. Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στην πλατεία Πετρινού, απ΄όπου και θα κατευθυνθούν με πορεία στο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης.

Δείτε το σχετικό βίντεο: