Κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της 10/06 στην πλατεία Πετρινού (+vd)

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 19:39
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (07/06) στο Εργατικό Κέντρου Αρκαδίας η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και Επιχειρήσεων στα Καταστήματα και Επιχειρήσεις της Αρκαδίας, κα Παναγιώτα Πανούση.

Η κα Πανούση απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζομένους για συμμετοχή στην απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού την Πέμπτη 10/06 και ώρα 10:30, ενώ χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο που πέρασε στη Βουλή η Κυβέρνηση ως «αντεργατικό έκτρωμα», αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που αυτό θα σε εργαζομένους και εργάτες.Παράλληλα η κα Πανούση απηύθυνε κάλεσμα στους νέους εργαζομένους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις «να πάρουν την υπόθεση της απεργίας και της κλιμάκωσης των αγώνων στα χέρια τους. Να δυναμώσει ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που θα απαιτεί την απόσυρση εδώ και τώρα του αντεργατικού τερατουργήματος».

Τέλος αναφέρθηκε «στην κατάργηση των Νόμων διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Του παγώματος των μισθών, των Νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Την κατάργηση των απεργοκτόνων Νόμων του ΣΥΡΙΖΑ και του χτυπήματος των διαδηλώσεων, τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.» και παράλληλα μίλησε για «Ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με αυξήσεις τους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Μείωση του εργάσιμου χρόνου για 7ωρο, 5νθήμερο και 35ωρο».