Κάλεσμα ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση την πρωτομαγιά στην Τρίπολη (vid)

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 13:46

1η Μάη 2018 Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 10ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥΗ 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής 40 της Τρίπολης την πρωτομαγιά του 44.

Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. Συμπληρώνονται 9 χρόνια «ματωμένα χρόνια» καπιταλιστικής κρίσης, στα οποία τσακίστηκαν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, «εξαερώθηκε» το λαϊκό εισόδημα. Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από την όποια ανάκαμψη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και από την άλλη φρούδων ελπίδων που μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση. Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

H ήττα της γραμμής της συναίνεσης, της ενσωμάτωσης και του συμβιβασμού που προωθεί ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Το δρόμο τον δείχνουν σήμερα οι αγώνες που συνεχίζουν να διεκδικούν αναπλήρωση των απωλειών, που διεκδικούν κλαδικές συμβάσεις με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την υγεία και την παιδεία των παιδιών του λαού. Είναι οι αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην εκπαίδευση για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

Συνάδελφοι, η πολιτική που φέρνει φτώχεια, ανεργία, κρίσεις είναι η μία όψη του ίδιου νομίσματος. Η άλλη όψη είναι η συμμετοχή της χώρας στις νατοϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ορμητήριο των αμερικανονατοικών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής!

Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δίνη της βαρβαρότητας. Έχουν μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα κόμματα που υποστηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ! Μόνιμη και σταθερή δουλειά, κάλυψη των κενών σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

Απομονώστε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους της ναζιστικής χρυσής αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά. Όλοι στους δρόμους του αγώνα για την αναπλήρωση των απωλειών μας, για ζωή με δικαιώματα και προοπτική. Καμιά εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δείτε στο βίντεο το κάλεσμα της Παναγιώτας Πανούση