ΕΚΑ| Kάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 6ης Απριλίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Τρίπολη (vid)

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022 13:26

Σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε το πλαίσιο πάλης του για την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία Γ.Σ.Ε.Ε – Α.Δ.Ε.Δ.Υ στις 6 Απριλίου, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, σήμερα Δευτέρα στα γραφεία του Ε.Κ.Αρκαδίας, Ελ. Βενιζέλου 39 στην Τρίπολη .

Για τη σημασία αλλά και τα αιτήματα της απεργίας μίλησε στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπρουμάς, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 6ης Απριλίου και στη συγκέντρωση-διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11πμ στα γραφεία της ΔΕΗ Αλ. Σούτσου 2Γ, στην Τρίπολη.“Σε περιφερειακή σύσκεψη αποφασίσαμε να κάνουμε από κοινού ένα πανελλαδικό πανεργατικό προσκλητήριο γιατί μετά από 14 χρόνια βαθιάς κρίσης, εργαζόμενοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι,  αυτοαπασχολoύμενοι και κυρίως οι νέοι, σήμερα -περισσότερο από ποτέ-συνειδητοποιούν ότι ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός δε βγαίνει” δήλωσε ο κος Μπρουμάς, τονίζοντας  ότι είναι πλέον αναγκαιότητα να υπάρξει μια άλλη πολιτική που θα μειώνει την φτωχοποίηση των λαών και θα μειώνει τις ανισότητες που έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ. Πρόσθεσε ότι είναι ώρα ευθύνης για όλους μας επισημαίνοντας ότι πρέπει υψώσουμε ένα τείχος διαμαρτυρίας με τη μεγαλύτερη μαζικότητα και αλληλεγγύη. Ο κος Μπρουμάς κατέληξε λέγοντας ότι η ΔΕΗ δεν επιλέχθηκε τυχαία ως χώρος διαμαρτυρίας. Επιλέχθηκε, είπε, γιατί ο νομός μας βιώνει τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης , μιας βάρβαρης επιλογής που δεν ήταν συμβατή με καμιά Ευρωπαϊκή Οδηγία και τα αποτελέσματα είναι οφθαλμοφανέστατα στη Μεγαλόπολη.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΕΚΑ έκανε αναλυτική αναφορά στα αιτήματα του ΕΚΑ για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός μας όπως το θέμα των προσλήψεων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Κ.Αρκαδίας :

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Περάσαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μία βαθιά κρίση ξεκίνησε. Μία κρίση που επηρέασε με το χειρότερο τρόπο, τα εισοδήματά μας, τα σχέδιά μας, τις ζωές μας. Και κυρίως, μια κρίση που έμελλε να είναι η πρώτη μίας σειράς κρίσεων, που δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Δεκατέσσερα χρόνια κρίσης, δημιουργώντας μεγαλύτερες ανισότητες και περισσότερες οικονομικές δυσκολίες, σε εκατομμύρια εργαζόμενες και εργαζόμενους. Γιατί μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, όμως η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη μένουν ίδια και τα δικαιώματα συρρικνώνονται. Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ και ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ για κάθε εργατική οικογένεια, απλά ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ. Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Και πρέπει ν’ αλλάξει, γιατί δεν εννοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και δεν υπάρχει μέλλον, που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στα γραφεία Εμπορία της ΔΕΗ ΑΛ.ΣΟΥΤΣΟΥ 2Γ στη Τρίπολη, σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αρκαδίας, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες και στη νεολαία που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια, που βλέπουν το  εισόδημά τους να ξεζουμίζεται, που παρακολουθούν με αποτροπιασμό τη βαρβαρότητα του άδικου πολέμου στην Ουκρανία, τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό προγεφύρωμα, τις επιπτώσεις του πολέμου την πληρώνουν όλοι οι λαοί και κυρίως η Ευρώπη.

Στις 6 Απρίλη θα μιλήσει ο εργαζόμενος λαός!

Διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – φτωχά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – φτωχά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – φτωχά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
 • Όχι στις απολύσεις. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.

Απαιτούμε:

 • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
 • Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ