Κάλεσμα στην τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης προς τιμή του Ιωάννη Γιαννόπουλου (video)

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 12:52

Κάλεσμα στην τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με τον κ. Ταλαγάνη Δημήτρη, αφιερωμένη στη μνήμη ενός επιφανούς Αρκάδα που έζησε στα μέσα του 18ου αιώνα (1700-1800) του Ιωάννη Γιαννόπουλου.

Ιδρυτής του πρώτου σχολείου της Αμερικής και δάσκαλος των Ελληνοπαίδων της εποχής.Η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια της επανάστασης, και θα γίνει στις 22/01/2020, με τίτλο: « ο Ιωάννης Γιαννόπουλος μετά από 250 χρόνια ταξιδεύει για δεύτερη φορά στην Αμερική έχοντας νικήσει για πάντα το χρόνο και έχοντας συνομιλήσει με την ιστορία.

Ο Ιωάννης Γιαννόπουλος είναι ένας κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα της διασποράς που κράτησε άσβεστη τη φλόγα η οποία οδήγησε στο μεγάλο γεγονός της Εθνικής Παλιγγενεσίας».

Να αναφέρουμε ο κ. Ταλαγάνης έχει δημιουργήσει την προτομή του Ιωάννη Γιαννόπουλου η οποία και θα πάει στην Αμερική όπου έζησε και έδρασε ο μεγάλος αυτός ευεργέτης.

Κάλεσμα σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Καρουντζου, ο κ. Ταλαγάνης Δημήτρης και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρός.