Κάλλια Πολυχρονοπούλου στη ΔΡΤ: «Ευτύχημα το ότι η Τρίπολη διαθέτει δύο κορυφαία ποδηλατικά σωματεία!» (+vid)

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 17:48

Οι επιτυχίες των προηγούμενων ημερών στο χώρο της τοπικής ποδηλασίας σε Πανελλαδικό επίπεδο ήταν μεγάλες και για τους αθλητές του Παναθλητικού Ομίλου Τρίπολης. Διακρίσεις που σε συνδυασμό και με αυτές του Ομίλου ΑΕΚ Τρίπολης μας δίνουν το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι η τοπική ποδηλασία έχει λαμπρό μέλλον.

Οι μεγάλες επιτυχίες σε συνδυασμό με την ουσιαστική δουλειά σε επίπεδο ακαδημιών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να μπορεί το άθλημα να έχει συνέχεια! Στον ΠΟ Τρίπολης τα τμήματα των ακαδημιών δραστηριοποιούνται δίνοντας τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα της ποδηλασίας, καθοδηγούμενα από έμπειρους προπονητές με πολλά χρόνια παρουσίας στην αγωνιστική ποδηλασία.Τις προηγούμενες ημέρες το DRT915.GR και τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την υπεύθυνη προπονήτρια των ακαδημιών του Παναθλητικού Ομίλου Τρίπολης και πολύπειρη πρωταθλήτρια Κάλλια Πολυχρονοπούλου.

Αρχικά η κα Πολυχρονοπούλου τόνισε ότι οι σημαντικές διακρίσεις σε Πανελλάδικό επίπεδο στο χώρο της ποδηλασίας για τους τοπικούς συλλόγους αποτελεί ένα επιπλέον ουσιαστικό κίνητρο για τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα και να συνεχίσουν να ασχολούνται ενεργά μ’ αυτό.

Μίλησε για τη δουλειά και την παρουσία αρκετών παιδιών στις ακαδημίες του ΠΟ Τρίπολης, εκφράζοντας την ικανοποίησή της και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν και οι γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους να δοκιμάσουν το άθλημα της ποδηλασίας. Πρόσθεσε για τους τομείς στους οποίους εστιάζουν οι προπονητές στις ακαδημίες με πρωταρχική βαρύτητα στην κυκλοφοριακή αγωγή και σταδιακά προσεγγίζοντας στο αγωνιστικό σκέλος. Σημείωσε ότι τα παιδιά που έχουν τάση να δραστηριοποιηθούν με την αγωνιστική ποδηλασία, μεταβαίνουν στα αγωνιστικά τμήματα με την ηλικία ενασχόλησής τους σ’ αυτό το επίπεδο να είναι σχετική ανάλογα το κάθε παιδί.

Η κα Πολυχρονοπούλου έκανε λόγο και για τη νοοτροπία σε ότι αφορά την κυκλοφοριακή παιδεία στην πόλη μας από οδηγούς οχημάτων, δίκυκλων και ποδηλάτων, χαρακτηρίζοντας μια μέτρια κατάσταση. Αναφέρθηκε στην προοπτική υλοποίησης Δικτύου Ποδηλατοδρόμων, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ένα τέτοιο έργο υποδομής θα είναι ωφέλιμο αν και εφ’ όσον χρησιμοποιηθεί σωστά και για τους λόγους που ακριβώς θα δημιουργηθεί.

Εξέφρασε τέλος ότι αισθάνεται δικαιωμένη για το γεγονός ότι ασχολείται με τα παιδιά και μεταφέρει τις γνώσεις τις ποδηλασίας σ’ αυτά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι αποτελεί ευτύχημα που μια μικρή σχετικά επαρχιακή πόλη όπως η Τρίπολη, έχει δύο σωματεία στο χώρο της ποδηλασίας τα οποία αυτή τη στιγμή είναι ανάμεσα στα πρώτα Πανελλαδικά.